Rusya'daki İntihar Saldırısı Kamerada

Rusya ' nın Volgograd şehrinde öğrencilerin bulunduğu bir otobüse düzenlenen intihar saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. İntihar eylemini eski Dağıstanlı bir liderin eşi olan ve Kara Dul olarak adlandırılan kadının gerçekleştirdiği bildirildi.
İntihar Kafkasya Müslüman Kuzey Kafkasya Rusya 


Yetkililer, kadın intihar bombacısının, otobüse bindikten sonra üzerindeki bombayı patlattığını açıkladı. Rus polisi, saldırının, Dağıstanlı Nayda Akiyalova tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Akiyalova ' nın, Dağıstanlı bir liderin eşi olduğu ve yakın geçmişte dinini değiştirerek Müslüman olduğu bildirildi. Eşlerini ve yakınlarını Kuzey Kafkasya'nın bağımsızlığı adına Rus güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda kaybeden kadınlardan oluşan saldırganlar 'Kara Dullar' olarak adlandırılıyor.

Olay sırasında otobüste 40 yolcu bulunduğu ve yaralılar arasında 20 aylık bir bebeğin de olduğu bildirildi. Yaralananlardan 7 ' sinin durumunun ağır olduğu açıklandı. Kurbanlar arasında Volgograd Devlet Üniversitesi öğrencileri bulunuyor. Görgü tanıkları, otobüsün yolcuları arasında yakınlardaki bir kalp hastalıkları hastanesinden taburcu olan hastaların da bulunduğunu iddia etti.

Olay yerini inceleyen polis ekipleri, otobüsün altında patlamamış bir el bombası buldu. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, bölgeyi trafiğe kapattı.Patlama çevredeki araçlara da zarar verdi. Olayın meydana geldiği yerin yakınlarındaki pek çok aracın camları kırıldı. Yaralı olarak kurtulan yolculardan birinin yakını, patlamanın, otobüsün orta kısmında meydana geldiğini, patlama sırasında otobüste çok sayıda gencin bulunduğunu ifade etti.
22 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı