Rusya’da Eşcinseller Sokakta!

Rusya ' nın başkenti Moskova ' da eşcinsel örgütleri tarafından bugün düzenlenmesi planlanan iki ayrı Gay Parade eylemi, aşırılıkçı Ortodoks Hıristiyanlar ve polisin sert müdahalesiyle önlendi.
Avrupa Barcelona Ortodoks Moskova 


Moskova Duması (Belediye Meclisi) ve Moskova Belediyesi karşısında iki ayrı eylem yapma teşebbüsünde bulunan Rusyalı eşcinseller, ilk önce Ortodoks kilisesi taraftarlarının sözlü ve fiziki saldırısına uğrarken, daha sonra ise polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. İki ayrı eylemin planlandığı farklı meydanlarda önceden ellerinde haç ve ikonalarla toplanan Ortodokslar, eylem alanına yaklaşan eşcinselleri darp ederek polise teslim etti.

İHA ' ya açıklamada bulunan insan hakları savunucusu Alyona Koroleva, “Burada yaşananları kınıyorum. Polisin davranışı yasalara aykırı. Şöyle ki daha eylem alanına yaklaşmaya fırsat bulmayan eşcinseller darp edilerek daha sonra gözaltına alınıyor. Hukuk devletinde böyle şeylere yol verilemez” dedi.

Açıklama yaparken gözaltına alınan Svetlana isimli bir eylemci ise “Ben buraya karnaval şenliğine katılmak için geldim. Herhangi bir siyasi talebim yok. Sadece eşcinsellerin bayramını kutlamak istiyoruz” dedi.

Ortodoks Haçlılar Derneği lideri İgor Miroşniçenko ise “Eşcinsellerin hedefi ülkemizde kargaşa çıkarmaktır. Böyle güzel bir günde kiliseye gidip ibadet yapmak varken burada nöbet tutmak zorunda kaldık. Eşcinsellerin Moskova ' da böyle bir eylem yapma teşebbüsünü tüm Ortodoks inançlı insanlara hakaret olarak değerlendiriyoruz. Avrupa ' da manevi değerler artık kalmadı. Barselona ' da eşcinsellerin çırılçıplak soyunarak sokak eylemleri yaptıklarını görüyoruz. Moskova ' da ise benzeri eylemlere müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Bu arada gözaltına alınanlar arasında Gay Parade organizatörü Aleksey Nikolayev ' in de bulunduğu bildirildi.
27 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı