Ruslar Işid'i canlı yayında vurdu!


Rusya Devlet Başkanı Devlet Başkanı Işid Suriye Rusya 

Hazırladığı öldürme ve yakma videoları IŞİD şiddetinin propagandası olan Abu El-Hamzani canlı yayında rus füzesiyle öldü.

Rusya'nın yaptığı operasyonlarla Suriye'de IŞİD hedef alınırken IŞİD ' li Abu El-Hamzani'nin canlı yayında vurulduğu anlar günün konusu oldu.

IŞİD adına yapılan yayında IŞİD'in ele geçirdiği çok önemli bir tepeyi Allah'ın yardımıyla ele geçirdiklerini anlatan Hamzani tam bu sırada yakınına düşen bombayla vurularak hayatını kaybediyor. Hamzani'nin birçok IŞİD videosunun hazırlayıcısı olduğu öğrenildi. Hazırladığı öldürme ve yakma videoları IŞİD şiddetinin propagandası olarak kullanılan Hamzani'nin bu kez kendi ölümü yayın konusu oldu. Söz konusu bombalamayı Rusya'nın kuvvetlerinin yaptığı öğrenildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ' teröristleri affetmek Tanrı ' ya kalmış, onları Tanrı ' ya göndermekse bana… ' sözlerini söylediği iddia edilmiş ancak o sözlerin Putin'e ait olmadığı ortaya çıkmıştı.



Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
20 Kasım 2015 Cuma günü yayınlandı