Papa Francis'ten 25 Yıl Sonra Bir İlk!

5 günlük ziyaret için Güney Kore ' ye gelen Papa Francis, Kore Yarımadası ' nda barış çağrısında bulundu. Papa, Kuzey Kore ve Güney Kore ' nin sonuçsuz tartışmalara ve güç gösterilerine son vermesi gerektiğini ifade etti.
Kore Yarımadası Kuzey Kore Benedikt Cumhurbaşkanı Güney Kore 


Papa açıklamasında bölgede barışın sağlanması için “Karşılıklı saygı hakim olmalı” dedi. Suçlamaların ve güç gösterilerinin bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulunan Papa, etkin gücün diplomasi olması gerektiğini söyledi. Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ise Papa ' nın ülkeye gelişinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, Papa Francis ' ten Kore Yarımadası ' nda barış ve huzurun sağlanması için kendilerine yardım etmesini istedi.

Güney Kore ' de Hristiyanlığın hızla artmasından endişe duyan Kuzey Kore, Papa ' nın adaya gelişinden kısa süre önce 3 kısa menzilli füze ateşlemişti. Dünyada Hristiyanlığın en hızlı ilerlediği ülkeler arasında yer alan Güney Kore ' de, nüfusun yüzde 11 ' ini oluşturan 5,4 milyondan fazla Katolik yaşıyor. Papa Francis ' ten önce Papa 2. Jean Paul da 1984 ve 1989 yıllarında ülkeyi ziyaret etmişti. Jean Paul ' dan sonra göreve gelen Papa 16. Benedikt ise 8 yıllık Papalık görevinde Asya ülkelerine hiç ziyaret gerçekleştirmemişti. Papa Francis böylece 25 yıl aradan sonra Güney Kore ' yi ziyaret eden ilk Papa oldu.

Papa Francis, 5 günlük ziyareti boyunca din adamları, hastalar ve yoksullar ile bir araya gelecek. Papa ziyareti kapsamında ayrıca 18. ve 19. yüzyıllarda hayatını kaybeden 124 Katolik Koreli asker için düzenlenecek ayini yönetecek.
14 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı