Nelson Mandela'nın Naaşı Ziyarete Açıldı

üney Afrika Cumhuriyeti'nin efsanevi lideri Nelson Mandela'nın Pretoria'da katafalka konan naaşı vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.Ailesi, devlet erkanı ve Güney Afrikalıların yanı sıra İngiliz müzisyen Bono, süper model Naomi Campbell gibi ünlü isimler de Mandela'nın naaşını ziyaret edenler arasında bulunuyor.Üç gün boyunca katafalkta kalacak olan Mandela'nın naaşı, her sabah morgdan katafalka getirilecek.
Naomi Campbell Devlet Başkanı Başbakan Yardımcısı Cumhurbaşkanı Nelson Mandela 


Perşembe günü 95 yaşında ölen Mandela'nın cenazesi Pazar günü çocukluk ve emeklilik yıllarını geçirdiği Kunu köyünde toprağa verilecek.Mandela için dün Soweto ' daki FNB stadyumunda dev bir tören düzenlenmişti.Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın yanı sıra ABD Başkanı Barack Obama, Küba Devlet Başkanı Raul Castro, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Mandela'nın dört torunu da anma töreninde birer konuşma yaptı. Törende Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil etti.

Eski Güney Afrika lideri yaşamının 27 senesini hapiste geçirdikten sonra 1994 yılında Güney Afrika ' nın ilk siyah devlet başkanı olmuştu.Mandela 1993 ' te Nobel Barış Ödülünü almıştı.
11 Aralık 2013 Çarşamba günü yayınlandı