Kosova’da Türk Polis Bayramı

Türk Polis Teşkilatı ' nın 167 ' nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Priştine Gençlik Sarayı ' nın amfi salonunda polis gecesi düzenlendi.
Avrupa Alsancak Avrupa Birliği İstiklal Marşı Emniyet Genel Müdürlüğü 


Geceye Ankara ' dan gelen T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü heyeti, Avrupa Birliği ' nin Kosova ' daki polis ve adalet misyonu EULEX bünyesinde görev yapan Türk Polis Kontenjanı Başkanı Davut Arık, Kosova kurum ve kuruluş temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Şehit polisler için saygı duruşunun ardından, geceye okunan İstiklal Marşı ile devam edildi.

İlk olarak konuşma yapan EULEX Türk Kontenjan Başkanı Davut Arık, bu hafta Kosova ' da yapılan polis haftasıyla ilgili etkinliklerin Türkiye'de yapılanlardan hiç bir farkı olmadığını belirtti.
Aynı çoşku, şevk ve isteğin burada da kendini fazlasıyla gösterdiğini ifade eden Arık, “Buradaki kardeşlerimizin bize verdiği destek, ilgi ve tevecüh sayesinde Türk Polisi olarak başından beri burada kendi anavatanında gibi hisetmekteyiz” ifadesini kullandı.

Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Erol Zekeriya da gecede yaptığı konuşmada; 1999 yılından bu yana Türk Polis kontentanının UNMİK, AGİT ve EULEX misyonları çerçevesinde yaptıkları faaliyetlerin takdire şayan olduğunu belirtti. “Polislerimiz güvenlik yanı sıra, soydaşlarımıza, Kosova vatandaşların tümüne yaptıkları sayısız faaliyetlerle içiçe olmuşlardır” şeklinde konuşan konuştu. Zekeriya ayrıca, “Bizler bunu hiç bir zaman unutmayacağız” dedi.

Türk Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Alsancak da yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı 167 yıldır Türkiye ' de iç güvenlikle ilgili sorumluluğu yerine getirirken, Türk polisinin son yıllarda dünya barışına katkıda bulunmak için nerede sıkıntı varsa, nerede akan göz yaşı varsa oraya koşmak gayreti içinde olduğunu hatırlattı.
Geniş katılımlı geceye Vıçıtırın “Çeşme” Dernei folklore ekbi tarafından büyük beğeni kazanan halk oyunları program sunuldu. Daha sonra Kosova ' nın ünlü sanatçısı Nevzat Şundo okuduğu birbirinden güzel Rumeli türküleriye geceye renk kattı.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı