Kosova’da İlk Teravih Namazı Kılındı

Kosova ' da ilk teravih namazı eda edildi.Kosova'da da başta başkent Priştine olmak üzere Prizren, Mitroviça, Gilan, Vıçıtırın, Mamuşa gibi kentlerdeki camilerde Ramazan ayının ilk teravih namazı halkın yoğun katılımıyla kılındı.
Fatih Sultan Mehmet İslam Birliği Diyanet İşleri Başkanlığı Sağlık Bakanı 


Kosova ' nın dört bir yanında olduğu gibi başkent Priştine ' de de Ramazan ayının başlamasıyla ilk teravih namazı kılındı. İlk teravih namazı için Priştineli müminler camilere akın etti.
Kosova ' daki merkezi teravih namazı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından onarılan Balkanların en eski camisi olan Fatih Sultan Mehmet Camisinde kılındı. İlk teravih namazını kılanlar arasında Kosova Sağlık Bakanı Ferdi Agani ve çok sayıda milletvekili de vardı.

Teravih namazının kılınmasından önce cemaate hitaben bir konuşma yapan Priştine İslam Birliği Başkanı Bahri Sejdiu geride kalan aylar içinde Kosova ' nın kuzeyinde yaşanan olayların, Ramazan boyunca tekrarlanmamasını umut ettiğini belirtti. Sejdiu, T.C Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kosova ' ya din görevlilerinin gönderilmesinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.
Ardından Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Priştine ' deki camilerde yanan kandiller ise Priştine ' ye bir başka renk kattı.
28 Haziran 2014 Cumartesi günü yayınlandı