Kopenhag'da Anadolu Kültür Günleri

Danimarka'nın başkenti Kopenhag bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Anadolu Kültür Günleri'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu haftasonu gerçekleştirilecek etkinlik için Danimarka'nın en ünlü meydanı Radhuspladsen'da hummalı bir çalışma yapılıyor.
Avrupa Haluk Levent Murat Boz Avrupa Birliği Atatürk Üniversitesi 


İki gün boyunca Anadolu'nun değişik güzelliklerine ev sahipliği yapacak meydanda Türkiye'nin tanınmış müzisyenlerinden Haluk Levent, Kıraç, Nuray Hafiftaş ve Murat Boz konser verecek. Program kapsamında ayrıca; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Mehter Takımı, Kültür Bakanlığı Türk Müziği ve Semazen Grubu, Şişli Belediyesi İstanbul Tuana Folklor Grubu gösterileriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Vatan Şaşmaz ve Demet Tuncer tarafından Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde sunulacak programda ayrıca verdiği konferanslarla büyük bir üne kavuşan Ahmet Şerif İzgören, Kopenhag Belediye Meydanı'nda sürprizlerle dolu bir açık hava konferansı gerçekleştirecek ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu tarafından hazırlanan 'Anadolu' temalı resim sergisi katılımcıların beğenisine sunulacak. Dj Adem ise çalacağı müziklerle meydanı coşturacak.

Etkinlik öncesinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan DATİAD Eşbaşkanı ve Genel Koordinatörü Nail AD, ''Amacımız Anadolu kültürünün güzelliklerini Danimarka'ya taşıyarak burada yaşayan insanlarımız arasındaki birlik beraberlik ruhuna katkıda bulunmak.'' dedi.

Mariot Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına THY Danimarka Müdiresi Pınar Ayvaz ve Kültür ve Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci ve etkinliğe sponsor olan çeşitli firmaların patronları katıldı. Bu yılki etkinlik için başta başkent Kopenhag ve çevresi olmak üzere Danimarka'nın değişik yerlerinden 30 binden fazla kişinin katılmasını beklediklerini ifade eden Nail Ad, ''Programı izlemeye gelenlere, Kopenhag'da sevgiyle esecek Anadolu rüzgarının vermiş olduğu sinerji ile ülkemizin sanatsal ve kültürel zenginliklerini gözler önüne serilecek, her türden ön yargıların, düşünsel engellerin aşıldığı, farklı kültürlerin kaynaştığı bir program sunmak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

Danimarka'nın Avrupa Birliği dönem başkanı olması hasebiyle bu yılki programın özel bir hassasiyetle hazırlandığını ifade eden Nail Ad, ''Anadolu Kültür Günleri'nin bir zamanlar AB'ye katılım kriterlerinin belirlendiği bir meydanda organize ederek Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci Cihan'a yaptığı açıklamada, ''Danimarka'dan Türkiye'ye yılda 400 bin insan geliyor. Biz bakanlık olarak bu rakamı daha da arttırmak için çalışıyoruz. Bunun yanında kültürümüzü tanıtmaya çalışıyoruz. Çünkü kültürümüzü tanıttığımız zaman bu daha kalıcı olabilmektetir, yakından bizi tanımış olmaktadırlar. O açıdan bu tür etkinliklere çok önem veriyoruz. Bu yüzden Anadolu Kültür Günlerinin kültürümüzün Danimarka'daki tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyoruz.'' dedi.

Türk Hava Yolları'nın Danimarka müdiresi Pınar Ayvaz ise; ''Türk Hava Yolları olarak Anadolu Kültür Günleri etkinliğinin ulaşım sponsoru olduk. Programın hem şirketimizin hem Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyoruz.'' diye konuştu.

Murat Boz Hakkında
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğdu, ilköğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999 senesinde Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü’nü burslu olarak kazandı ve 2003 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde eğitimine devam etti. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere, birçok sanatçıya albüm ve konserlerinde vokallik yaptı. Sanatçı, 2006 yılında yayınladığı ilk single çalış...
devamı
1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı