KKTC'de Sibel Siber Meclis Başkanı Seçildi

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı ' na, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Milletvekili Sibel Siber seçildi.46 kabul, 1 ret, 2 çekimser ve 1 geçersiz oyla Meclis Başkanı seçilen Siber, KKTC ' nin ilk kadın Başbakanı sıfatına, ülkenin 2. kadın Meclis Başkanı sıfatını da eklemiş oldu.
Cumhuriyet Meclis Başkanı Lefkoşa Meclis Genel Kurulu Meclis Başkanlığı 


Geçici Başkan Ergün Serdaroğlu başkanlığında, Başkanlık Divanı Seçimi gündemiyle saat 11.00 ' de toplanan Meclis Genel Kurulu ' nda ilk olarak, Meclis Başkanlığı için oylama yapıldı.
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkanlığı ' na Sibel Siber ' in aday gösterdi. Kapalı oy yöntemiyle oy veren milletvekilleri, başkanlığa Siber ' i seçti. Siber, 46 kabul, 1 ret, 2 çekimser ve 1 geçersiz oyla seçildi.

KKTC ' nin ilk kadın başbakanı unvanı taşıyan ve başarılı bir başbakanlık dönemi geçiren Siber, Fatma Ekenoğlu ' ndan sonra ikinci kadın Cumhuriyet Meclisi Başkanı sıfatına sahip oldu.

SİBER: “GURUR DUYULACAK BİR DÖNEM YAŞAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı ' na seçilen Sibel Siber yaptığı teşekkür konuşmasında, “Beni bu onurlu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederim” dedi. Milletvekillerinin halk tarafından seçildiğini ve tüm halkı temsil ettiğini belirten Siber, halkın vekilleri dikkatle izleyeceğini, bunun unutulmaması gerektiğini kaydetti. Siber “Meclis ' n itibarı bizim itibarımızdır, ülkemizin, halkımızın itibarıdır” dedi.

Siber, Yüce Meclisi ' nin itibarını korumanın milletvekillerinin elinde olunduğunu söyleyerek, “Bu makamı hep birlikte koruyacağız” diye konuştu.Meclis ' in ülkenin insanına yakışır bir Meclis olacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Siber, verimli ve gurur duyulacak bir dönem yaşanacağını kaydetti.

Siber, tartışmalar ve eleştirilerin en iyiye ulaşmak için yapılacağını, güzel sözlerle ve düzeyli bir şekilde olacağına emin olduğunu vurguladı. Siber, komitelerin var gücüyle çalışacağını söyleyerek, “Kimse bizi tembellik ve boşvericilikle suçlamayacak. Halkımız çağdaş yasaların çıkarılmasını bekliyor. Bu yasaların çıkarılması için komiteler sürekli çalışacak” dedi.
Milletvekillerinin yasalara uymakla mükellef olduğunu belirten Siber, bunlara uyulmazsa halkın da uymasının beklenemeyeceğini ifade etti.

Siber, Meclis ' in zamanında toplanacağını; çünkü toplumun kendilerini izlediğini ifade ederek, “Topluma layık insanlar olarak onlar için en iyisini yapmaya çalışacağız” diye konuştu.
Siber, Meclis ' te basın mensuplarının daha iyi bir ortamda çalışabilmesini sağlamak için çalışacaklarını da ifade etti.

Sibel Siber, teşekkür konuşmasının ardından Meclis Başkanlığı görevini Geçici Başkan Esat Ergün Serdaroğlu ' ndan devraldı.

4 Eylül 2013 Çarşamba günü yayınlandı