İtalya Başbakanı Monti Arap Birliği Genel Sekreteri Elaraby İle Görüştü

İtalya Başbakanı Mario Monti, Mısır hükümetine demokratik geçiş sürecinde gerekli siyasi desteğin verileceğini ifade etti. İtalya Başbakanı Mario Monti, Kahire ' de Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil Elaraby ile bir araya geldi.
Kahire Arap Birliği Mısır İtalya 


Bir dizi resmi temaslar çerçevesinde Mısır ' ın başkenti Kahire ' de bulunan İtalya Başbakanı Mario Monti, Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil Elaraby ile görüştü. İkilin görüşmesinde bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra ikili ekonomik ve siyasi ilişkilerin ele alındığı bildirirdi.

Arap Birliği genel merkezindeki görüşmenin ardından İtalya Başbakanı Mario Monti ile ortak basın toplantısı düzenleyen Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil Elaraby, Mısır ve İtalya arasındaki ticaret hacminin geçtiğimiz yıl 6 milyar dolar civarlarında olduğunu hatırlatarak gelecek yıllardaki ticaret ortaklığının daha da ilerlemesi ve gelişmesi için çağrıda bulundu. Ülkedeki güvenliğin sağlandığını belirten Elaraby ayrıca yabancı yatırımcılara ülkede yatırım yapma çağrısında bulundu.

Ekonomik ve ticari ilişkilerin ışığında görüşme gerçekleştirdiklerini belirten İtalya Başbakanı Mario Monti ise Mısır ' ın İtalya ' nın en önemli ekonomik ortaklarından olduğunu ve Mısır hükümetine gerek siyasi gerekse demokrasi alanlarında destek vereceklerini belirtti. Ülkedeki gerginliğin yabancı yatırımcıya yatırımdan uzaklaştırdığını belirten Monti, İtalya hükümetinin Mısır ' da yatırım teşviki için çalışacağını ancak güvenliğin ve istikrarın sağlanması içinde Mısır hükümetinin gerekli adımları atarak çalışması gerektiğini vurguladı.

Mısır ' da demokrasiye geçiş sürecinin sancılı ve zor bir süreçten geçtiğini belirten Monti, Mısır ' ın gerçekleşen demokratik seçimlerle uluslar arası alanda kendini kanıtladığını belirtti. Monti ayrıca Mısır ' a demokratik geçiş sürecinde gerekli siyasi desteğin verileceğini ifade etti.
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı