İşte Özgür Suriye Ordusu Askerleri

Cihan Haber Ajansı muhabirleri, Hatay sınırının yakınında konuşlanan muhaliflerin evlerine girdi. Muhalifler, sonuç alıncaya kadar direneceklerini ifade ediyor. 10 gün önce Suriye ordusundan görev emri geldiğini söyleyen 24 yaşındaki Mansur, ' Benden aileme, arkadaşlarıma silah sıkmamı isteyeceklerdi. Ben de ailemi ve kardeşlerimi bırakıp buraya geldim, Özgür Suriye Ordusu'na katıldım. ' diyor. Artık geri dönemeyeceğini ifade eden Mansur, hakkında idam kararı olduğunu dile getiriyor.
Libya Cihan Haber Ajansı Suriye Ordusu Suriye 


Her yerde tutuklamaların olduğunu, Humus ve Hama'nın sürekli bombalandığını anlatan Mansur, Annan planının Esed'e daha çok güç ve zaman kazandırdığını ifade ediyor. Suriye'de yaşananları bir tiyatro sahnesine benzeten Mansur, Türkiye dışında hiçbir ülkeye güvenmediklerinin altını çiziyor. Hukuk eğitimi alan Mansur, Libya'daki devrime büyük katkıları olan Batılı devletlerin Suriye konusunda neden bu kadar suspus olduklarını anlayamadığını sözlerine ekliyor.

Suriyeli muhaliflerin evindeki en önemli sorun, güvenlik oluyor. Perdeler sürekli sıkı sıkı kapatılıyor. Kapının yanında sürekli otomatik bir silah, mermi ağzında bekliyor. 3 km ilerideki Suriye askerlerinin milisler aracılığıyla içlerine sızmalarından ya da yerlerini tespit etmelerinden çekiniyorlar. Mansur, gündüz sıradan çiftçiler gibi hayatlarını yaşadıklarını, havanın kararmasıyla nöbet yerlerine giderek belli bölgelere Suriye askerlerinin yaklaşmasını engellemeye çalıştıklarını söylüyor. Askerî teçhizatlarının son derece yetersiz olduğunu, savaşta yaralanan arkadaşlarının bazılarının tedavi edilemediği için hayatlarını kaybettiğini vurguluyor.

Özgür Suriye Ordusu'nun ateşkese uymaya azami gayret gösterdiğini belirten Mansur, kendilerinin sadece Suriye ordusunun saldırılarına karşı koymaya çalıştığının altını çiziyor.


19 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı