İşte Mursi'nin Mahkeme Görüntüleri

Mısır ' da askerin yönetime el koymasının ardından tutuklanan ve 4 ay sonra bugün hakim karşısına çıkan devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ' nin mahkeme görüntüleri devlet televizyonu tarafından yayınlandı.
Müslüman Kardeşler Muhammed Mursi Cumhurbaşkanlığı Mısır Müslüman 


Görüntülerde duruşmanın yapıldığı Polis Akademi ' ne helikopterle getirildikten sonra minibüsle binadan içeri giren Mursi ' nin üzerinde takım elbise olduğu görülüyor. Mursi ' nin beyaz kıyafetli mahkum elbisesi giymeyi reddetmesi nedeniyle duruşmanın 2 saat gecikmeli başladığı bildirilmişti. Görüntülerde ayrıca diğer yargılanan ve beyaz kıyafet giyen Müslüman Kardeşler üyelerinin ' Rabia ' işareti yaparak Mursi ' ye destek verdikleri görülüyor. Ayrıca avukatların ve salonda bulunan tutuklu yakınlarının protesto ettikleri ve ' Rabia ' işareti yaptıkları görülüyor. Yetkililer, Mursi ' nin, duruşmada, mahkemenin meşruiyetini reddettiğini ve kendisinin halen Mısır ' ın meşru cumhurbaşkanı olduğunu söylediğini açıkladı.

Davaya ilişkin evrakların incelenmesi için 8 Ocak 2014 tarihine ertelenen duruşmada Mursi, şiddet olaylarını kışkırtma ve cinayete teşvik ile suçlanıyor. Suçlamaların nedeni, Aralık ayında Cumhurbaşkanlığı Sarayı dışındaki gösterilerde 10 kişinin hayatını kaybetmesi.
4 Kasım 2013 Pazartesi günü yayınlandı