İşte IŞİD'in keskin nişancıları

Kobani ' de kentinde savaşın 50. Günü geride kalırken, IŞİD güçleri birçok binaya konuşlandırdıkları keskin nişancılarla YPG güçlerini hedef aldı.
Özgür Suriye Ordusu Keskin Nişancı Işid Kobani Suriye 


Suriye ' nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG güçleri arasında savaşın 50. Gününden çatışmalar sokağa yansıdı. Önceki gün YPG ' ye destek için Kobani ' ye giden Özgür Suriye Ordusu ve Peşmerge güçlerinin IŞİD ' karşı verdiği savaş tüm şiddetiyle sürüyor. Son günlerde birlikte savaştığı IŞİD ise savaşın sokağa yansımasından sonra, IŞİD kentin bazı binalarına keskin nişancılar konuşlandırdı. Kameralara yansıyan görüntülerde, IŞİD mensubu keskin bir nişancı, hedef aldığı YPG ' lilere ateş açtığı görüldü. Keskin nişancının açtığı ateş sonrası YPG ' lilerin kaçtığı görüntülere kaydedildi.

SAVAŞ UÇAKLARI KEŞİFLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kobani ' de IŞİD ' e karşı birleşen YPG, ÖSO ve peşmerge güçlerine havadan destek sunmak için ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları keşif uçuşlarını sürdürüyor. Gün boyu Kobani ' de üzerinde yoğun keşif uçuşu yapan savaş uçakları henüz bir saldırıda bulanmadı.

Kentteki şiddetli çatışmalar sürüyor.
Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
3 Kasım 2014 Pazartesi günü yayınlandı