İsrail'den Gazze'ye Hava Saldırısı

İsrail, Kasım ayında yapılan ateşkesin ardından Gazze'ye düzenlediği ilk hava saldırısında 1 Filistinli hayatını kaybetti.Gazze'deki hükümetin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, Şati mülteci kampına yönelik saldırıda, Heysem el-Mişal isimli güvenlik görevlisinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Hamas Filistin İsrail Gazze 


Saldırıyı doğrulayan İsrail ordusu ise, ' Küresel cihat hareketiyle bağlantılı bir terörist, İsrail'e yönelik roket saldırılarına karşılık İsrail Hava Güçleri tarafından hedef alınmıştır ' açıklamasında bulundu.

Açıklamada, Mişal'in 17 Nisan'da Mücahidin Şura Konseyi örgütü tarafından Eilat'a yönelik roket saldırısına karıştığı ifade edildi.Bu arada görgü şahitleri, 24 yaşındaki Mişal'in, mülteci kampı içinde motosikletle hareket halindeyken vurulduğunu bildirdi.Mişal'in, Hamas'ın ulusal güvenlik gücünün bir üyesi olduğu belirtildi.Bu arada bir grup Hamas üyesi saldırının ardından basın toplantısı düzenledi. Grup, ' Hamas liderliği, herhangi bir saldırı veya şu andan itibaren İsrailli işgalcilerin yapabileceği yeni bir aptallığa karşı anında karşılık verme kararı almıştır ' dedi.

Grup, ' Kasım ayındaki ateşkese yönelik bu tür ihlallere karşı asla seyirci kalmayacağız. Ambargoya teslim olmayacağız. Gerginliğin tırmanmasından İsrail sorumludur. Tüm Filistin direnişini, mevcut durumu gözden geçirmeye ve halkımızı korumak için Filistin'in milli çıkar ve haklarını hizmet etmek için gerekli neyse onu yapmaya çağırıyoruz ' diye konuştu.
30 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı