IŞİD militanları böyle eğitiliyor

Irak'ın Ninova vilayetindeki Ebu Azzam El Ensari Eğitim Kampı'nda çekilen görüntülerde örgüte yeni katılan bir grup IŞİD militanının nasıl eğitim gördüklerine dair yeni bir video yayınlandı.
Terör Eylemi Suriye Kampı Işid Suriye Krizi Terör Kampı 


Sıraya dizilen IŞİD militanlarının göğsüne komutanları tarafından tekme atılarak militanların dayanıklılık testinden geçirilmesi gibi çeşitli eğitimlere tabi tutulmaları görüntülerde yer alıyor. Videoda en dikkat çeken ayrıntı ise militanların kamp alanında kurulmuş çadırların Amerikan birliklerine ait olduğunu belirten “US” yazması. Bu çadırların ABD'nin Irak ordusuna bıraktığı ve IŞİD'in ele geçirdiği malzemeler olduğu tahmin ediliyor.



Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
14 Ekim 2014 Salı günü yayınlandı