İran İle P5+1 Görüşmeleri Bağdat’ta Başladı

İran ile P5+1 ülkeleri arasında geçtiğimiz ay İstanbul ' daki nükleer müzakerelerin devamı niteliğinde olan görüşmeler Irak ' ın başkenti Bağdat ' ta başladı.Görüşmelerde P5+1 ülkelerini temsil eden heyetin başında Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton yer alırken, İran tarafının ise İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili bulunuyor.
Avrupa Celal Talabani Almanya Avrupa Birliği Bağdat 


Bağdat ' a pazartesi günü vardığı bildirilen İran heyetinin, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri el Maliki, Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Ammar Hâkim ve Irak Enerji Bakanı Hüseyin Şaristani ile temaslarda bulunduğu kaydedildi.

İran ile P5+1 ülkeleri olan Çin, Rusya, İngiltere, Fransa, ABD ve Almanya arasındaki nükleer müzakerelerin sonuncusu 14 Nisan ' da İstanbul ' da yapılmıştı. İki tarafta İstanbul ' daki görüşmelerin yapıcı olduğunu belirterek, müzakerelerin devamının Bağdat ' ta yapılmasında karar kılmıştı.İran ve P5+1 ülkeleri arasında bu yıl İstanbul ve Bağdat ' ta yapılan görüşmelerden önce, biri 2010 ' un Aralık ayında İsviçre ' nin Cenevre kentinde, diğeri ise 2011 ' in Ocak ayında İstanbul ' da olmak üzere iki ayrı müzakere yapılmıştı.
24 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı