İngiltere Eski Başbakanı Margaret Thacher İçin Trafalgar Meydanında Büyük Bir Parti

İngiltere Eski Başbakanı Margaret Thacher İçin Trafalgar Meydanında Büyük Bir Parti. Ölümü ile halkı bir kez daha karşı karşıya getiren İngiltere Eski Başbakanı Margaret Thacher için Trafalgar Meydanında büyük bir parti düzenlendi. On yıl önce ' öldüğünde Trafalgar Meydanında saat altı da buluşup kutlayacağız ' sözü veren Sınıf Çatışma Grubu polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerine ve uyarılarına aldırmadan meydanda buluştu. Madenciler Birliği, Kadın dernekleri ve çok sayıda vatandaş kutlamalarda yer aldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protestoda göstericiler ve polis arasında yer yer arbedeler yaşandı.
İngiltere Kenan Evren Londra Winston Churchill Churchill 


Thatcher yönetimi sırasında en büyük darbeyi alan madenciler de bayraklarıyla meydana inerken polisin tutuklama tehdidine karşılık olarak “Eğer ifade özgürlüğümüzü hiçe sayıp bu barışçıl eylemimizi bloke edecekseniz biz buradayız” ifadesinde bulundular. İngiltere ' nin Kuzeyinden kutlamalar için Londra ' ya gelen Laura isimli bir gösterici de açıklamasında, ' Thacher yönetimi sırasında bir çok kuruma zarar verdi yok etti madencileri mağdur etti, sağlık sistemini aynı şekilde bir çok kurumu özelleştirdi. Ailesini zengin etti dolayısıyla bunu kutlamak için buradayız. Cenazesine 10 milyon İngiliz sterlini harcanması inanılmaz bir şey bu bizim paramız ve böyle bölücü bir lider için bu para harcanıyor resmen para mezara ' o ' nun ait olduğu yere gömülüyor ' ifadesinde bulundu. Londra ' da öğrencilik yapan Güray isimli bir gösterici ise açıklamasında, “Tüm dünya liderleri derin üzüntülerini bildirdiler. Dünya liderlerinin üzüldüğü bu vefatı insanlar neden kutluyor diye sormamak lazım çünkü hepsinin şuan uyguladığı neoliberal politikaların İngiltere ' de uygulayıcısıydı. En köklü başlatanıydı o. İşçilerden haklarını kesip bankalara güç veren sistemin mimarlarındandı. O yüzden devlet liderleri çok üzüldü biz de karşılık olarak çok sevindik. O yüzden buradayız. Buradaki kutlamaların Türkiye ' ye en büyük yansıması belki Kenan Evren ' in ölümü olabilir bence. Kenan Evren ' in ölümü de Taksim Meydanı ' nda kutlanabilir. Bu parti Türkiye ' ye bu şekilde ilham versin isterim ' açıklamasında bulundu. Londra ' da öğrenci olarak bulunan gazeteci Gülnaz Can da Thatcher ' ı eleştirerek, “Bence tarihi bir gün. Margeret Thatcher yaşarken de tartışmalı bir bölücü bir liderdi. Öyle anılıyor, öldüğünde de aynı şekilde. Aslında Londra ' yı İngiltere ' yi hatta dünyayı ikiye böldüğü söylenebilir ' ifadesinde bulundu.

Kraliçe İkinci Elizabeth ve eşi Prens Philip ile birlikte Thetcher ' ın cenazesine 2000 ' den fazla davetlinin katılım göstermesi bekleniyor. Kraliçe en son 1965 yılında Winston Churchill ' in cenazesine katılmış ancak ardından vefat eden yedi Başbakanın cenazesine gitmemişti. Diğer yandan polis cenazeye müdahale edilmesi veya herhangi bir saldırı gerçekleşmesi ihtimaline karşılık sıkı güvenlik önlemleri alıyor. Ancak göstericilerin cenaze günü çeşitli protestolarla konvoyu takip etmeyi planlıyor.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı