İngiliz rehine de IŞİD tarafından öldürüldü

İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning'in IŞİD terör örgütü tarafından başı kesilerek öldürüldüğü iddia edildi.
İngiltere Işid Amerika Birleşik Devletleri David Cameron 


İngiltere Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'in infaza ilişkin görüntüsünün doğruluğunu araştırıyor. İngiltere'nin kuzeyinde bulunan Salford kentinde yaşayan ve taksi şoförlüğü yapan 47 yaşındaki Henning, geçen yıl aralık ayında kaçırılmıştı.

IŞİD daha önce Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i de benzer şekilde öldürmüştü.

İngiltere, geçen haftadan bu yana Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna destek veriyor. İngiltere Başbakanı David Cameron dün, operasyonun yürütüldüğü Güney Kıbrıs'taki askeri üssü ziyaret etmiş ve operasyonda kullanılan tornado jetlerinin sayısının artırılmasına karar verilmişti.

İNFAZ EDİLECEK SIRADAKİ REHİNE BİR AMERİKALI

IŞİD, her yayınladığı infaz videosunun ardından infaz edilecek sıradaki ismi açıklıyor. Alan Henning'in infaz edilmesinin ardından açıklanan isim ise Amerikalı Peter Edward Kassig oldu.

Işid Hakkında
IŞİD, aynı zamanda, Dünya'nın en zengin terör grupları arasında sayılmaktadır.Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaidesi adını aldı. Grup genelde Sünnî topluluklar olmak üzere Mücahidîn Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini...
devamı
4 Ekim 2014 Cumartesi günü yayınlandı