Hamas’ın İsrail’e Roket Fırlatması Sonrası Tel Aviv'de Sirenler Çaldı

Hamas ' ın dün İsrail ' e roket fırlatması sonrası İsrail ' in başkenti Tel Aviv ' de olağanüstü hal ilan edildi ve siren çalındı.Hamas ' ın Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa kentlerine roket fırlatması sonrası Tel Aviv ve Kudüs kentlerinde siren çalındı. Başkent Tel Aviv ' den yayınlanan görüntülerde siren sesi sonrası insanların panikleyerek sağa sola koştuğu görüldü. Görüntülerde ayrıca insanların telefonlarına sarılarak yakınlarını aradıkları ve büyük panik yaşadıkları dikkat çekti. Tüm yaşananlara rağmen bazı İsraillilerin ise mevcut duruma aldırış etmeden oturdukları kafelerde sakin şekilde gazete okudukları görüldü.
Filistin Tel Aviv Başkent İsrail Kudüs 


Roket fırlatılması sonrası açıklamada bulunan İsrail ordusu, Tel Aviv ' in yanı sıra Kudüs ' te de siren çalındığını ve önlemlerin alındığını belirtti. İsrail ordusu ayrıca İsrail ' in hava savunma sistemi olan “Demir Kubbe ' ye” de Filistinliler tarafından ateş açıldığı belirtti. Başkent Tel Aviv ' de yerel kaynaklar roket fırlatılması sonrası ölü yahut yaralı olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi elde edilemediğini ifade etti.

Hamas ' ın askeri kanadı dün yaptığı açıklamada Tel Aviv, Kudüs ve Hayfa kentlerine füze fırlattığını belirtmişti. Hamas yetkilileri yaptığı açıklamada Tel Aviv ' e 4 füze fırlattıklarını belirtmişti. Başkent Tel Aviv ' de ise yerel kaynaklar en az 2 patlama sesi duyduklarını ifade etmişti.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail hükümeti Batı Şeria ' da kaybolan 3 İsrailli gencin bulunması için Filistin ' e baskınlar düzenlemiş birçok noktada Filistinlileri gözaltına almıştı. 3 İsrailli gencin cesetlerinin bulunması sonrası İsrail Hükümeti olaydan Hamas ' ı sorumlu tutmuş ve yapılanların bedelini Hamas ' a ödeteceklerini belirtmişti. İsrail, ilerleyen günlerde Hamas ' a askeri operasyona başlamış Hamas da karşılık olarak İsrail ' e roket fırlatarak müdahalede bulunmuştu.
9 Temmuz 2014 Çarşamba günü yayınlandı