Eşcinsellerden Geçit Töreni

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 17. kez düzenlenen geleneksel gökkuşağı yürüyüşüne katılan yaklaşık 150 bin eşcinsel, geçit töreni gerçekleştirdi.Geçit töreni için kentin ana arteri konumundaki Ring Caddesi saatlerce trafiğe kapatılırken Avusturya Yeşiller Partisi ' nin de desteğiyle tam 43 grup yürüyüşe katıldı. Motosiklet, fayton veya römorklu kamyonlarla geçit törenine katılan 5 bin kadar eşcinsel, renkli giysileriyle Viyana ' yı karnaval alanına çevirdiler.
Yeşiller Partisi Avusturya Viyana Gökkuşağı 


Kamyonların üzerine kurdukları elektronik cihazlardan yükselen yüksek sesli müzikle dans eden ve hükümetten isteklerini içeren bildiriler okuyan göstericileri, yürüyüş güzergâhında toplanan yerli ve yabancı binlerce kişi izledi. Trafiğe kapatılan Ring Caddesi'nde saatlerce gösteri yapan eşcinseller, daha sonra tarihi Belediye Sarayı bahçesinde toplanarak geç saatlere dek eğlendiler. HOSI Wien isimli eşcinsel derneğinin başkanı Christian Högl, yaptığı yazılı açıklamada katılımcıların yüzde 20 ' sinin, 2011 ' de katılanlar olduğunu belirtti. Gökkuşağı resmigeçidinde taşkınlık yapan ve olaylar çıkaranları ise polis kelepçeleyerek karakola götürdü.

Rosenkranzbetender Christen isimli aşırılıkçı Hıristiyan grup ise Viyana ' da bulunan Birinci Opera önünde HOSI Wien derneğini ve yürüyüşü protesto etti. Avusturya polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görülürken bir kısmı büyük haç taşıyan protestocuların pankartlarında, “Aynı cinsten eş olamaz”‚ “Hayat Allah ' ın verdiği bir hediye, bu hediyeye sahip çıkmalıyız”, “Eşcinseller ve transseksüellik eğitim planına ait değildir” yazıları yer aldı.Yürüyüşten artakalan çöpler ise belediye temizlik ekiplerinin mesaisiyle temizlendi.
18 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı