Buronovalı Babuşkalar (Nineler) Çiçeklerle Kaşılandı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ikinci olan Buronovalı Babuşkalar (Nineler) Moskova'da çiçeklerle karşılandı.
Eurovision Bakü Moskova Rusya 


Sevenleri ve basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği Nineler Domodedova havalimanının VIP salonundan giriş yaptı. Eurovision sürecinde isimlerinden en çok bahsettiren Rus nineler uluslar arası turne hazırlığı yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Buronovalı Nineleri başarılarından dolayı kutladı ve yakın zamanda Udmurtya'da köylerini ziyaret etmeyi planladığını söyledi. Putin'e göre Rus Nineler'in ' Party for Everybody ' parçasının bir kısmını Udmurtça olarak söylemeleri Rusya'nın çokuluslu kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor.

Ninelerle tanışmayı istediğini ve köy yaşantısını yakından görmek istediğini ifade eden Rusya Devlet Başkanı, ' Tüm Rusya halkı gibi ben de performanslarını canlı olarak izlemek istiyorum ' dedi.

Buronovalı Babuşkalar göz dolduran farklı performansları ile şimdiden tur teklifleri almaya başladı. Rus basınında yer alan bilgilere göre nineler, dünya haritası üzerinden gidecekleri ülkeleri şimdiden işaretlemeye başladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan nineler Eurovision başarılarının köylerinin yaşam şartlarının iyileşmesine katkı sağlamasını bekliyor. Nineler Buronova ve Udmurtya kültürü ile tanışmak isteyenleri köylerine bekliyor.

29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı