Bill Clinton, Obama'nın Önünde Eğildi

Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde devam eden Demokrat Parti Ulusal Kurultayı ' nın ikinci gecesinde Başkan Barack Obama, eski Başkan Bill Clinton tarafından yeniden başkanlığa aday gösterildi.Konuşmasında ABD Başkanı'na övgüler yağdıran Clinton, Obama sahneye çıktığında ise, önünde eğildi ve sonra kendisiyle kucaklaştı.
Hillary Clinton Carolina Demokrat Parti Barack Obama Bill Clinton 


Clinton, tıka basa dolu Times Warner Cable Arena ' da yaptığı coşkulu konuşmada Obama ' nın çok yoğun eleştirilere hedef olan ekonomi politikalarını övdü, Cumhuriyetçi Parti ' nin başkan adayı Mitt Romney ' i ağır bir şekilde eleştirdi.

Başkanlığı bırakmasının üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala iyi bir konuşmacı olduğunu ispatlayan Clinton, 6 bini delege 20 bine yakın kişinin doldurduğu salonda yaptığı konuşmada Obama ' nın icraatını belki de etkili bir şekilde savundu.

Obama ' nın 2009 ' da başkan olduğunda önceki yönetimden devraldığı kötü ekonomiden sorumlu tutulmaması gerektiğini söyleyen Clinton, Obama ' nın güçlü büyümenin temellerini attığına dikkat çekti, seçmenlerin 6 Kasım ' daki seçimlerde ona ikinci bir şans tanıması durumunda bu icraatın sonuçlarını hissetmeye başlayacaklarını söyledi.

“Refah ve büyüme döneminin başkanı” olarak tanınan Clinton, “Ne ben, ne benden öncekiler, hiçbir başkan Obama ' nın dört yıl önce devraldığı hasarı dört yılda tamamen onaramazdı” diye konuştu.

Sık sık önceden hazırladığı konuşma metninin dışına çıkan Clinton, Obama ' yı, “aşırı sağın kontrolündeki Cumhuriyetçi Parti tarafından istihdam oluşturması ve bütçe açığını azaltması engellenen makul bir lider” şeklinde tanımladı. Clinton 1990 ' lı yıllarda başkanlık yaptığı sırada çok sayıda kişiye istihdam yarattığını ve bütçe fazlası oluşturduğunu hatırlattı.

Clinton ' ın konuşmasının ardından Demokrat Partili 6 bin delege, Başkan Barack Obama ' yı ikinci dönemde seçimlere aday gösterdi.

Bill Clinton, Obama yönetimi tarafından Demokrat Parti Ulusal Kurultayı ' nda konuşma yapmaya davet edildi. Bununla birlikte eski ve hala popüler başkanın yaptığı 50 dakikalık coşkulu konuşmanın Barack Obama ' nın ikinci dönem seçilmesine yardımcı olup olmayacağı bilinmiyor. 16 trilyon dolarlık bütçe açığı ve yüzde 8,3 oranındaki işsizlik, Obama ' yı en savunmasız bırakan sorunlar. Kamuoyu yoklamaları Obama ve rakibi Mitt Romney ' i başa baş gösteriyor. Başkan Obama ' nın bugün kurultayın son gecesinde ekonomik çözüm planını açıklaması beklenirken, kurultayın ertesi günü de Amerika Çalışma Bakanlığı, Ağustos ayı işsizlik rakamlarını yayınlayacak.
Barack Obama Hakkında
Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı Barack Obama; ilk olarak 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD başkanlık seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve 20 Ocak 2009 tarihinde bu görevi George W. Bush'tan devralmıştır. 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD başkanlık seçimlerinde Mitt Romney karşısında seçimi kazanıp Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmiştir. ABD tarihindeki ilk siyahî devlet başkanıdır. Yaş...
devamı
6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı