Belçika'da Türk Festivali

Liège Türk Dernekleri Federasyonu, geleneksel hale getirdiği Belçika Türk Festivali etkinliklerinin beşincisi, yağmura rağmen büyük coşku içinde gerçekleştirildi.
Erhan Güleryüz Brüksel Kültür ve Turizm Bakanlığı Belçika 


Gün boyunca, çeşitli etkinliklerin sergileneceği ' Türkiye, Akdeniz ülkelerini ağırlıyor ' temaslı bu yılki festivalde Türk halk oyunların yanı sıra Yunan, İspanyol ve İtalyan halk oyunları minikler tarafından sahnelendi. Liège Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen festival, Türkiye'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendi. Olumsuz hava şartlarına rağmen Liegeli vatandaşlar festivale akın ettiler. Parc D'Avroy'da yapılan festivale bölgede yaşayan Belçikalılar da iştirak ederken, farklı kültürlerden vatandaşlar festivalde birlikte eğlenmenin tadını çıkardı.

MEHTERAN COŞTURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Mehteran Grubu ve Klasik Türk Müziği Topluluğu grupları da gün boyunca bir kaç kez gösteride bulundu. Bunun dışında çeşitli tanıtım stantları ve yöresel yemek stantlarının sergilendiği festivalde, bir Fransız fotoğraf sanatçısı tarafından hazırlanmış ' Sema and Derviş ' konulu fotoğraf sergisi de izleyicilerle buluştu.

Festivalin finali ise Türkiye'den gelen ünlü grup Ayna'nın sahneye çıkmasıyla yapıldı. Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz söylediği parçalarıyla alana gelen vatandaşları coşturdu. En sevilen parçalarını söyleyen Erhan Güleryüz, seyirciler eşlik ederken, Belçikalılar da tempo tuttular.

Festival kapsamında Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy, birlik ve beraberlik mesajlı bir konuşma yaptı. Brüksel Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın eşi Sefire Tülay Musa ve Turizm Müşaviri Kenza Çulhaoğlu da festival alanını ziyaret eden isimler arasında yer aldı.

16 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı