Azerbaycan Cumhuriyet Bayramı Afrikada Kutlandı

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Bayramı, Güney Afrika'nın idari başkenti Pretoria'daki Azerbaycan büyükelçiliğinde kutlandı. Kutlamaya Güney Afrika'yı temsilen Enerji ve Mineral Bakanlığı'ndan Sello Makhubela katıldı.
Afrika Bakü Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 


Azerbaycan Milli Marşı'nın okunması ile başlayan programda Bakü'nün ilk Güney Afrika Büyükelçisi Elhan Poluhov seçkin davetlilere ülkesinin Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir konuşma yaptı. Azerbacanlı Büyükelçi, dünyanın en önemli petrol ve doğalgaz üreticilerinden olan ülkesinin Güney Afrika ile olan ticari işbirliğine değindi.

Program sonrası Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Polukhov, ' Milli bayramımızı Güney Afrika'da Pretoria'da kutlamaktan çok memnunuz. Güney Afrika bölgesinde lider bir ülkedir. Güney Afrika Azerbaycan için Orta Afrika'ya giriş kapısı olabilir. Bizler iki ülke arasında çok aktif bir ilişki istiyoruz. Umut ediyoruz ki, iki ülke arasında üst düzey ziyaretler gerçekleşir. Bu yıl Güney Afrika ile ilk resmi anlaşmamızı imzalıyoruz. Ayrıca bu yıl Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin eşbaşkanlığına ev sahipliği yapacağız. Bu zirvede ilişkilerimizi geliştirmek için bir fırsat olacak. Bugünkü kutlamamızda üst düzey hükümet yetkililerini, politikacıları, gazetecileri, akademisyenleri, işadamlarını, Azerbaycanlı ve Türkiyeli vatandaşlarımızı görmekten çok mutlu olduk. İki ülke için başarılı bir gelecek umut ediyoruz. ' dedi

Seçkin davetlilerin katıldığı kutlamada misafirlere öğle yemeği ikram edildi. Azerbaycan'ın Cumhuriyet Bayramı anısına üzerinde iki ülkenin bayraklarının resmedildiği pasta kesildi.

1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı