Avrupalı Türklerin Erdoğan Sevgisi

Avrupa ' nın çeşitli ülkelerinden gelen gurbetçilerin havaalanlarındaki oy verme işlemi devam ederken, kilometrelerce öteden gelerek demokratik haklarını yerine getiren birçok Avrupalı Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ı Cumhurbaşkanı olarak görmek istediğini belirtti.
Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi Milliyetçi Hareket Partisi Anadolu Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan 


Avrupa ' nın çeşitli ülkelerinden gelen gurbetçiler, Eskişehir ' de bulunan Anadolu Üniversitesi Havaalanı ' na oluşturulan alanlarda oy verme işlemlerini gerçekleştiriyor. Türkiye aşığı olan gurbetçiler, görevlilerin tarifi doğrultusunda Cumhurbaşkanları adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş ' ın fotoğraflarının bulunduğu oy pusularına “tercih” yazan mührü vurarak Türkiye Cumhuriyeti ' nin 12. Cumhurbaşkanı ' nı seçiyor.

Avrupa ' da yaşan Türklerin bazıları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ı Türkiye Cumhuriyeti ' nin 12. Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor. İHA ' ya açıklamalarda bulunan gurbetçilerden İsviçre ' den gelerek oy kullanan Turgut Yılmaz isimli vatandaş, yurt dışında bulunan Türklerin seçimlere daha duyarlı olduğunu söyledi. Vatandaşlık görevini yerine getirdiklerini belirten Yılmaz, “Biz yurt dışında oturuyoruz ancak Türkiye ' de kullanıyoruz oylarımız. Fakat bazı olumsuzluklar oluyor. Randevu sistemi getirdiler. Orada 1 milyon 2 bin oy varsa, 400 bini oy kullanmış. Bu vatandaşa bir engel. İnsanlar bu engeli de aşacak. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar Türkiye ' de yaşayanlardan daha duyarlı. Burada yaşadıkları için Türkiye ' nin penceresini bilemiyor. Türkiye ' de Avrupalı olma hevesi var. Yurt dışında bulunan vatandaşlar Türkiye ' yi dışarıdan gördüğü içinde daha duyarlı davranıyor. Cumhurbaşkanını halkın seçmesi güzel bir uygulama. Cumhur, halk demektir. Halkta kendi başkanını kendi seçecektir. Güzel bir uygulama. Enazından yurt dışında bulunan 5 milyon vatandaş hatırlandı. Hayırlısı olsun, ama hayırda insanın kendi elinde” diye konuştu.

“ERDOĞAN YÜZYILIN LİDERİDİR”

Avrupalı Türklerin adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Ömer Yıldız ise, Belçika ' dan oy kullanmak için geldiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın Türkiye ' nin gözbebeği olduğunu ifade eden Yıldız, konuşmasında şunları söyledi:

“Bizim için çok önemli bir seçim. Önemli olduğu için tatilimizi yarım kestik. 10 Ağustosa kadar tatili erteledik. Avrupa ' dan Türkiye ' ye bakış adeta Leyla ile Mecnun gibidir. Mecnun ' un Leyla ' sını araması gibidir. Yatarız Türkiye, kalkarız Türkiye. Biz Türkiye ' nin aşıklarıyız. Avrupa ' dan buraya hasretle bakıyoruz. Memleketimizi seviyoruz. İnsanlar, imkanlar oluştuğu zaman geri Türkiye ' ye gelerek yerleşiyorlar. İyi gelişmeler var. Çok memnunuz. Biz de Türkiye ' ye yeniden yerleşmeyi düşünüyoruz. Bizim için bir tane aday var. Selehattin Demirtaş bence mert davranmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gibi korkak davranmamıştır. Avrupalı Türklerin adayı Recep Tayyip Erdoğandır. Biz Erdoğan sevdalılarıyız. Erdoğan halk, halkın ta kendisidir. Bizim gibi, bizden birisi. Onun için seviyoruz. Ben Erdoğan ' ı 30 yıldır tanırım. Amcamın oğlu değil, dayımın oğlu değil. Erdoğan Türkiye için yüzyılın lideridir. Erdoğan Türkiye ' nin gözbebeğidir.”

“ERDOĞAN EVİMİZDEN BİRİ GİBİ”

Belçika ' dan gelen Fatma Avşar isimli vatandaş ise duygularını şu sözlerle anlattı:

“Oy kullanamayacağım diye üzülüyordum. Şimdi çocuğumu karşılamaya geldim. Burada da oyumu kullanacağım. Ben Erdoğan ' ı çok seviyorum. Biz burada rahat gezebiliyorsak Erdoğan ' ın sayesinde. Erdoğan evimizden biri gibi. İlk önce Turgut Özal geldi. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan geldi.”
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
7 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı