1948 Filistin İslami Hareket Lideri Raid Salah'dan İsraile Tepki

Kudüs muhafızı olarak bilinen Şeyh Raid Salah Filistin'de İsrail işgal yönetiminin amacı dışında kullandığı İslam eserleri ile ilgili açıklama yaptı. Sallah, İsrail ' in bu mescitlere karşı yaptığı pervasızlıkları öteden beri devam etmektedir” dedi.
Mavi Marmara Filistin İslam İsrail Kudüs 


Taksim Meydanı ' nda İsrail ' in Birüssebi Mescidi ' nde İsrail tarafından yapılmak istenen içki eğlencesi protesto edildi. İsrail ' in Müslümanların kutsal saydığı mescitlere yönelik girişimlerine tepki gösteren 1948 Filistin İslami Hareket Lideri Raid Salah, 1940 ' lı yıllarda Filistin probleminin başladığı dönemde İsrail ' in bin 200 ' den fazla camiyi ve mescidi yıktığını söyledi. Geriye onlarca mescit kaldığını dile getiren Salah, “ Onlarca mescit kalmıştı. İsrail bu kalan mescitlerin hürmetini saygıdeğerliğini çiğnemeye devam ediyor. Bu mescitler bugün zaman zaman içkili lokantalar, zaman zaman hayvan barınakları gibi maksadı dışında kullanılmaya devam ediliyor. İsrail ' in işlemiş olduğu pervasızlık listesi, bu kara liste uzatıp gitmektedir. En son Birüssebi Mescidi ' nde bu pervasızlığı yapmışlardır. Burayı bir müzeye çevirmişler. Bu müze içerisinde maalesef putlar sergilenmektedir. İsrail bu mescidi müzeye çevirmekle yetinmemiş geçtiğimiz günlerde burada içki panayırı düzenlemeyi düşünmüş, buna yeltenmiştir” dedi.

Salah, “Bunun tek manası vardır. O da bir buçuk milyar İslam alemini, onun değerlerini ayaklar altına almaktır. Onların bu mescitlere karşı yaptığı pervasızlıkları öteden beri devam etmektedir. Bu alışkanlıklarını da sürdürecekleri gözlenmektedir. Bugün nasıl Mavi Marmara gibi özgürlük filosuna saldıranlar adil mahkemelerde yargılanmak durumundularsa işte bu mescitleri yıkanlar da mescitlere karşı bu pervasızlıkları gösterenler de adil mahkemelerde yargılanmak zorundalar” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, İsrail ' in mescitlerle ilgili uygulamalara dikkat çekerek, müslümanları bu tür olaylarda tepki göstermeye çağırdı.Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı