Ustura Kemal - Abdo teslim olur

Ustura Kemal 4. Bölüm özeti:
Ustura Kemal Dizisi İhanet 


İşgal Güçleri'nin baskılarını iyice arttırdığı, vatana ihanet edenlerin, gerçek vatanseverleri İhanet-i Vataniyye ile suçladığı günlerde...

Ustura Kemal, ekibiyle beraber Kaymakam Hüsamettin'in direniş grubuna yemin ederek resmen katılır. Aynı yemin töreninde hiç beklenmedik biri daha gelmiştir. Kemal, kendi ekibi içinde böyle birinin olmasını hiç istemese de vatan uğruna bu yeni üyeyi kabul etmek zorunda kalır.

Karayani'nin öldürmesi Ustura Kemal için yeni bir maceranın başlangıcıdır. Artık Kemal'in peşinde sadece İngiliz istihbaratı değil, aynı zamanda Rum çeteleri de vardır. Lebbe Ustura Kemal tarafından eve misafir olarak getirilen Nihal'in aslında Kemal'in nişanlısı olduğunu öğrenince şaşkına döner.

Nihal'in Kemal'le aynı evde yaşamaya başlaması ile Gülnaz için her şeyden vaz geçmek anlamına gelir. Anceli ise geceyi Bennet'le geçirdiğini Kemal'in öğrendiğini anlamasıyla yıkılır. Aslında Anceli'nin bambaşka bir derdi vardır.

Vural, Bennet'ten kömür ticareti karşılığı Osmanlı'dan kalma silahları almıştır. Kemal'in görevi bu silahları kaçırmaktır. Vural'ın evinde eşlerle yenen yemek aslında Ustura Kemal'in silah kaçırmak için kurguladığı bir plandır. Ancak Gülnaz'ın kardeşi Keriman'ın eve gelmesi ve Ustura Kemal'i bir anda tanıması Gülnaz ve Kemal'i çok zor durumda bırakır.

Kemal ve Abdo planın başarılı geçmesi üzerine kutlama için gittikleri Anceli'nin evinde İngiliz birlikleri tarafından kuşatılır. İngilizlerin aradıkları Ustura Kemal'den başkası değildir.
Ustura Kemal Dizisi Hakkında
Türk televizyon tarihinin en önemli başyapıtlarından biri olmaya aday Haldun Sevel'in eserinden uyarlanan dizinin yapımcılığını, rating rekorları kıran yapımlara imza atan Süreç Film/ Ali Gündoğdu, proje tasarımını ve yönetmenliğini usta bir isim Mustafa Şevki Doğan üstleniyor. Senaryosunu H. Baykut Badem, Filiz Ekinci, Hülya Şahin ve Savaş Saylan'ın kaleme aldığı, mütarekenin, yokluk yıllarının, yorgun ama gururlu İstanbul'un, bir milletin kur...
devamı
26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı