İbrahim'den Gülten'e Süpriz (Suskunlar 19. Bölüm)

Yeni sezona iddialı bir şekilde giren suskunlar, bu hafta yayınlanan 18. bölümü ile yine oldukça konuşuldu. Dizi kendine yeni intikam planları kurarken, aradığı kurbanlar ise yine en masumlar olmaya devam ediyor.



Gurur ' un İntikam Planı

Ecevit ve arkadaşlarının kendisine yaptıklarının intikamını almak için yola çıkan Gurur(Gazanfer) yanına eski dostları almayı unutmuyor, İrfan ve Sait. İrfan ' ın geçen sezon finalinde yaşadıkları sonucu konuşamama durumu devam ediyor fakat intikam isteği onu Gurur ' un peşinde olmaktan alıkoymuyor. Gurur Gülten ' e yaptığı olaydan sonra suçlusu olarak gösterdiği adamı yem olarak ortaya attı ve sonunda öldürdü(!) Bu arada İbrahim ' in zayıf anından yararlanarak onunla arkadaş olma yolunda bir adım daha atmış oldu. Ecevit ve grubunun arasına girme planları ise gerçekleşmeye bir adım daha yaklaştı.

İbrahim ' in Zor Kararı

Gülten ' in başına gelen kötü olaydan sonra kendisini bir türlü toparlayamayan İbrahim, son sahnede başka bir şok ile karşılaşıyor. İbrahim ' in yüzüne bakamayan Gülten ise İbrahim ile suçlu öldürülünceye kadar konuşamayacak gibi görünüyor. Gülten ' in tecavüz suçlusu olarak bilinen Mustafa ise her yerde aranıyor. Hem Ecevit hem de Gurur tarafından. Sonunda yakalanan Mustafa bölüm sonunda öldürülüyor. Gurur planını işlemeye devam ediyor ve kışkırtmaları sonucu İbrahim ' i kullanarak Mustafa ' yı öldürtüyor. Mustafa ile konuştuğu söyledikleri ise dizinin en iyi sahnelerinden biri olacak gibi duruyor. Peki suçlu gerçekten Mustafa mı, yoksa hala karanlık aydınlatılamadı mı?

Ecevit Ne Yapacak?

Bölümde Ecevit ' in tecavüz ile ,ilgili şüpheleri ön plana çıkıyor. Ters giden bir şeyler olduğunu hisseden ve bunun için sürekli tedirgin olan Ecevit, Mustafa ' dan öğrendiği şey karşısında haklı olduğunu anlıyor. Fakat Mustafa ' nın öldürülmesi ile her şeye tamamen sarpa sarıyor. Bir diğer yandan Gurur ' un sevgilisi olarak gördüğümüz Nisan ise planına başlıyor ve kendine Ecevit ' i aşık etmek için yavaş yavaş harekete geçiyor. Fakat bu planı şimdilik gerçekleşecek gibi durmuyor.

Bilal ve Ahu ' nun İkilemi

Ahu ' nun gelişiyle sevinen Bilal ise onun tekrar Kuyudibi ' nden ayrılmaması için konuşur. Ahu ise artık başka hayatı seçtiğini ve gitmek zorunda olduğunu söyler. Bilal ise hala onu sevdiğini söyleyemeden olacakları kabul eder. Fakat Ahu ' nun Nisan ile yaptığı konuşma ise onu tedirgin etmeye yeter. Ecevit için ters giden şeyler olduğunu anlar. Ahu gidecek mi, yoksa kalıp Ecevit,Bilal ve İbrahim ile birlikte yaşanacaklara karşı beraber mi olacak yeni bölümlerde göreceğiz.
21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı