ATV - Tatar Ramazan Dizisinde Neşet Ertaş Fırtınası

ATV - Tatar Ramazan Dizisinde Neşet Ertaş Fırtınası... ATV'nin Tatar Ramazan adlı dizisinde Emek Sineması'na gönderme yapıldı. Bulunduğu tarihi binadaki yenileme çalışmalarından dolayı üst kata taşınması gündemde olan Emek Sineması için bir gönderme de ATV'nin Tatar Ramazan adlı dizisinden geldi.
Emek Sineması Neşet Ertaş 


EMEK SİNEMASI'NA GÖNDERME

Dizide mahkumlar hapishanenin sinema salonuna doğru film izlemek için gidecekken, koğuşta Melek Sineması üzerinden Emek Sineması'na gönderme yapıldı. Mahkumlar, cezaevinde sinema gösterimi için hazırlanırken koğuşta bir muhabbet başladı. Mahkumlardan bir tanesi İstanbul'u ve Melek Sineması'nı anlatmaya başladı. Bunun üzerine Elmas karakteri ' Ne oldu ağabey, sinema yıkılmış gibi konuşuyorsun ' diye karşılık verdi.

' YIKARLAR OĞLUM YIKARLAR '

Sinemadan bahseden mahkum ise buna ' Yıkarlar oğlum, bu memlekette bir gün o sinemayı da yıkarlar ' cevabını verdi.
Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
12 Mayıs 2013 Pazar günü yayınlandı