Siverek-Der'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Şanlıurfa ' nın Siverek ilçesinde Siverek Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (Siverek-Der) tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte salonda yer kalmazken, çoğu vatandaş dışarıda bekledi.
Kutlu Doğum Kutlu Doğum Haftası Allah Peygamber 


Siverek - Der Başkanı Celal Koç yaptığı açıklamasında, ' Biz bu yola, İslamı asıl kaynağından (kur ' an ve sünnet ' ten) öğrenme, yaşama ve yaşatma prensibiyle çıktık. Bu gün düzenlemiş olduğumuz bu kutlu doğum etkinliğimiz münasebetiyle de bu düşüncemizi gerçekleştirme yolunda çalıştığımızı göstermiş oluyoruz. Önderimiz, örneğimiz, rehberimiz Resululah ' tır (a.s.) diyoruz. Peki, biz O ' nu, kendimize ne kadar örnek, önder ve rehber olarak alıyoruz. Peki, biz neden onu kendimize örnek almalıyız? Çünkü bizim onun öğretilerine ihtiyacımız var. Biz yolumuzu şaşırmışız. Biz, kaybolmuşuz. İzzetimizi, onurumuzu kaybetmişiz. Biz çocuklarımızı, dostlarımızı kaybetmişiz. Gazetelerle, çizgi filmlerle, kötü alışkanlıklarla, internetle, tv dizileriyle, kirletilen, bozulan, yozlaştırılan körpe dimağlarımızı ancak, Allah ' ın kendisi için “ alemlere rahmet olarak gönderilen” diye bahsettiği, Resulullah ' ı (s.a.v.) tanıyarak, tanıtarak, sevdirerek, içselleştirerek kurtarabiliriz ' dedi.

Yrd. Doç. Dr. Huzeyfe El Hatib, ' Sünnetin Hayatımızdaki Yeri ' konulu konuşmasında şunları kaydetti: ' Peygamber (s.a.v) dünyaya geldi bütün kainat nurla doldu, aydınlandı. Adeta zaman tebessüm ederek koştu. Bizler bugün Allah resulu s.a.v. ' in hayatını ve doğumunu işlemeye çalışacağız. Yalnız bunu işlerken iki açıdan ele almaya çalışacağız. Bunlardan birincisi Allah resulü (s.a.v) ' in hadislerinin islamın esas kaynağı olmasından ve ikinci olarakta günlük hayatımızda uygulamamız lazım ' dedi.

Konuşmaların ardından ilahi okunduğu etkinlik son buldu.

15 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı