Silopi'de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Şırnak'ın Silopi İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Türkçe ve Kürtçe mevlit okunup ilahiler söylendi.
Kutlu Doğum İslam Medine Nurullah Aktaş 

Silopi Grand Otel'de düzenlenen etkinliğe Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, İlçe Müftüleri İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne Hasan Eken ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim Tilaveti devam etti. Günün anlam önemini anlatan konuşmayı yapan Silopi İlçe Müftüsü Doktor Mehmet Nurullah Aktaş Kutlu Doğum Haftası dolayısı düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Müftü Aktaş, ' Geçen yıl ' Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi ' konusu ele alınmıştı. Herkesin merhametle bir birine bakması gerektiği, bunu davranışlarımıza yansıtmamız gerektiği hususları üzerinde durulmuştu. Bu yıl bu merhametin daha somut hali olan ve bugün bütün İslam aleminin muhtaç olduğu önemli bir mevzuyu ele alıyoruz. ' Hz. Peygamber, Kardeşlik ahlakı ve Kardeşlik Hukuku. ' Kardeşliğimizi can ı gönülden hissettiğimiz Kutlu Doğum Haftası Programımıza hoş geldiniz diyor hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Biz kardeşliği Hz. Peygamber'den öğrendik, Allah Teala'nın lütfuyla da kardeş olduk. Temelleri Mekke'de atılan Medine'de de olgunlaşan kardeşlik bilincine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Çıkar ve menfaatlerin kol gezdiği, ahlak ve edebin yok sayıldığı, para ve servetin insanları acımasızca kemirdiği bir zaman diliminden geçiyoruz. Onur ve şerefin ayaklar altına alındığı, Allah'a kul olması gerekirken geçici dünyevi menfaatlere teslim olunduğu zor bir dönemden geçiyoruz. Ne yazık ki insanlık, tarih boyunca pek çok kardeşlik ihlaline tanık oldu. Kardeşliği ortadan kaldıran, merhamet duygusunu yok eden bu acımasızlık, sayısız cinayet ve katliamlara, hatta savaşlara yol açıyor ' dedi. İdil İlçe Müftüsü Hasan Yardak ise, Hz. Peygamber, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku konulu seminer verdi. Etkinlikte ilahi grubunun Türkçe ve Kürtçe okuduğu mevlit ve ilahiler izleyicilerden büyük alkış aldı. Seminerin ardından program ilahilerin okunması ve Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile sona erdi.
17 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı