Selimiye Camisi'nde Kadir Gecesi İzdihamı

Bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen Kadir gecesinde Selimiye camisi Yunanistan, Bulgaristan ' dan soydaşlar ve yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlarla dolup taştı. İftarlarını Selimiye camisinin bahçesinde yerde açan soydaşlar her Kadir gecesinde Edirne ve Selimiye camisine geldiklerini belirterek “Sanki hacca gitmiş gibi oluyoruz” dediler.
Kadir Gecesi Selanik Yunanistan Bulgaristan 


Yunanistan, Bulgaristan gelen soydaşlar ile yurt içinden gelen binlerce mümin Selimiye Camisinde izdihama neden oldu. Cami içi hınca hınç dolarken yer bulamayanlar cami avlusu ve bahçesinde önce oruçları açtı sonra ibadet etti.

Yunanistan'ın Selanik, İskeçe kentinden geldiklerini söyleyen Batı Trakyalı soydaşlar, ' Her yıl Kadir Gecesi'nde otobüslerle Edirne'ye geliyoruz ve buraya gelmekten son derce mutluyuz. Burası bizim için çok özel ve kutsal bir yer, ne mutlu ki buraya gelip ibadetimizi yapabiliyoruz. Buraya gelince sanki hacca gitmiş gibi oluyoruz ' dedi.

Kandil nedeniyle Selimiye Camisi etrafında yoğunluk yaşanırken polis ekipleri de yoğunluk yaşanan cami çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı ve camiye çıkan bazı yolları trafiğe kapattı.
15 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı