Şanlıurfanın Akçakale İlçesinde Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Şanlıurfa ' nın Akçakale ilçesi Süleyman şah konaklama tesislerinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri düzenlendi. Etkinliğe ilçe kaymakamı Eyüp Fırat yanı sıra kamp yönetimi, daire amirler ve Suriyeli sığınmacılar katılım gösterdi.
Kutlu Doğum İslam Suriye Eyüp Fırat Peygamber 


Kutlu doğum haftası etkinliği programı iki ulusun istiklal marşı okunduktan sonra açılış Kuranı Kerim okunması ile başladı. İki sunucunun tercümanlık yaptığı programda, Suriyelilere ve Türklere hitapta bulunuldu.

Programın açılış konuşmasını ilçe kaymakamı Eyüp Fırat yaptı. Fırat ”Şunu belirtmek isterim ki Suriye ' deki bu durum bizleri ve İslam ülkelerini derinden üzmüştür. Ancak her ne pahasına olursa olsun bizler sizlerin yanındayız. Ülkenizdeki bu sıkıntının bir an evvel bitmesi için dua ediyoruz. Gerçek kardeşliğin ırkla değil dinle, İslam ' la olacağına inanıyoruz. Türkiye ' de her sene Diyanet işleri başkanlığının başlatmış olduğu bir kutlamayla, bizlerde nisan ayı 14 ile 20 tarihleri arası Peygamberimizi anıyoruz. O bize kardeşliği, paylaşmayı, vefayı, mazluma sahip çıkmayı öğretmiştir. O ' nun getirdiği yüce öğretiler insanlığa ışık sarak, günümüze kadar bu ışığı bizleri aydınlatmıştır.”dedi.

İki Suriyeli genç şairin okuduğu duygu yüklü şiirler, mülteciler tarafından uzun uzun alkışlandı. Şiirlerin okunmasının ardından Suriye ' li alimlerden ve kanaat önderlerinden Şeyh Tirat, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Konuşmalarında Peygamber (s.a.v) hayatından kesitler sunan Suriye ' li alim, bir birimize sahip çıkmak ve yeniden kardeş olmak için onun bizlere tavsiye ettiği öğretileri dinlemeli ve ondan örnekler almalıyız dedi.

Çadır kentte düzenlenen kutlu doğum haftası etkinliği ilahiler eşliğinde semazen gösterimin ardından, hep birlikte Suriye ' deki zulmün sona ermesi için dua edildi. Kutlu doğum haftası münasebetiyle çadır kentte tatlı ikram edildi.
18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı