Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Kırıkkale’de

Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Bahşılı Belediyesi tarafından düzenlen Kutlu Doğum etkinlikleri için geldiği Kırıkkale ' de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kutlu Doğum Nihat Hatipoğlu İlahiyat Fakültesi Halil İbrahim Bişkin Tandoğan 


Çözüm sürece dair soruları yanıtlayan Hatipoğlu, milletin bir arada yaşamaktan dolayı bir problemin olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Bizler artık birbirimizi kucaklamalıyız. Zaten milletin bir arada yaşamaktan bir problemi yok. Türkiye daha güzel olacak. Türk Milleti ve Anadolu coğrafyası güzel günleri hak ediyor. Millet zaten kucaklaşmaya devam ediyor. İnşallah bu zor günleri en güzel şekilde aşacağız. Bu ezanın, bu bayrağın ve bu ülke bütünlüğünü hep birlikte koruyacağız. Bu nedenle de gelecekle ilgili hiç bir problemimiz yok. Yüreğimiz, gönlümüz rahat. Türkiye coğrafyasında yaşayan herkes birbirini kucaklamaya hazır. ' şeklinde konuştu.

Yurdumuzun dört bir köşesinde Hz. Peygamberimize büyük yönelişler olduğunu dile getiren Hatipoğlu, “Milletimizin Hz. Muhammed'e olan teveccühü, Peygambere olan aşkının belirtisidir. Allah bizi onun yolundan ayırmasın. Bu bir Milletin Peygamberi ile kucaklaşması demektir. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Birbirimizi kucaklamamız, eksikliklerimizi kapatmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bu güzel manzaraları her gittiğimiz yerde görüyoruz. İnsanlarımız artık sevgili peygambere kucaklarını açmış ve suların akışını değiştiren mahiyette peygambere doğru bir yürüyüş var. Artık Allah ' ın Resulünü anlatan sohbetler kapalı spor salonlarına, stadyumlara sığmıyor” dedi.

Hatipoğlu daha sonra Bahşılı ilçesi merkez Hüseyinonbaşı Camisinde cemaate hitap etti. Burada Hatipoğlu ' nu Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Belediye Başkanı Bişkin, böyle anlamlı bir günde Nihat Hatipoğlu ' nu misafir etmekten ve böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı