Kadınlar Korusu Kutlu Doğum Haftasında İlahi Okudu

Antalya'nın Alanya Müftülüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu ilahi konseriyle devam etti.
Kutlu Doğum İslam Tasavvuf Başpınar 


Konaklı Beldesinde bulunan Doğanay Otel'de düzenlenen ilahi konserine yaklaşık 600 kadın katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu'nun seslendirdiği Türkçe ve Arapça ilahilerle Hz. Muhammed S.A.V'in doğumu kutlandı. Koro ilahilerin yanı sıra katılımcılara hadis ve ayetlerden de bölümler de seslendirdi.

Alanya İlçe Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, ' Peygamberimizin dünyaya gelişinin kutlandığı 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerine düzenlediğimiz ilahi konseriyle devam ettik. İslam dini toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak için insanlar arasında münasebetleri, sevgi, saygı, kardeşlik üzerine indirilmiş bir dindir. Peygamber Efendimizin dünyaya örnek olan sevgi anlayışı Türk medeniyetinin kültür anlayışı ile örtüşmesinden dolayı Türkler yüzyıllar öncesinde İslam dinine geçmiştir. O yıllardan buyana kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' sevgi ve insanların arasındaki saygıyı artıran bir etkinlik olmuştur. ' dedi. Düzenlenen konserle ise Türkiye'nin en iyi kadın musiki korolarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Kadın Korosu'nu Alanyalılarla buluşturduklarını ifade eden Başpınar, yapılan ilahi konserinde insanların ilahiye olan özlemlerini bu vesile ile bir nebze olsun telafi etiklerini söyledi.
20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı