Hz. Peygamber Ve Kardeşlik Ahlakı Adlı Program Yoğun İlgi Gördü

Kırıkkale Diyanet Mensupları (KIDİMDER)'in Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla tertiplediği 'Hz. Peygamber ve Kardeşlik Ahlakı' adlı program yoğun ilgi gördü.
Kutsal Emanetler Kutlu Doğum Haftası Rıfat Ata Milletvekili 


17 Ağustos Kapalı Spor Salonu'nda yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı program 5 saat sürdü. Etkinliğe Milli Savunma Komisyon Başkanı Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Müftüsü Bekir Gerek, il müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salon girişinde Kutsal Emanetler Sergisi açıldı. Vatandaşlar sergiye büyük ilgi gösterdi. Kırıkkale Mehter Takımı'nın seslendirdiği birbirinden güzel marşlar, salonda bulunan vatandaşları adeta coşturdu.

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Aksa Mescidi'nin imam hatibi Kamil Laçin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Makedonyalı öğrenciler Ferhan Mazlami, Cihat Berzat ve ünlü sanatçı Gökmen'nin seslendirdiği ilahilere salondaki vatandaşlar da eşlik etti. Hemen ardından 'Muhammed Mustafa' akrostiş yarışmasının ödül töreni düzenlendi. 149 öğrencinin katıldığı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü gelen yarışmacıların adlarının 'Muhammed' olması salondakileri hayrete düşürdü. Törende birinci gelen Muhammed Emin Tekin'e umre, ikinci gelen Muhammed Furkan Savaş'a tablet bilgisayar, üçüncü olan Muhammed Emin Uygun'a dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. Diğer 7 kişiye ise kitap seti verildi. Ayrıca salon girişinde 500 salavat yarışması düzenlendi. Programın sonuna kadar salonda toplam 3 milyon salavat çekildi.

Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, gecede yaptığı konuşmada, hayal edip de gündeme getirilemeyen, cesaret edilemeyen Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki değişikliği gerçekleştirdiklerini anımsattı. Bu süreçte meclisin yoğun çalıştığını vurgulayan Köksal, ' Bundan sonra yavrularımız, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin hayatını sadece Kutlu Doğum Haftası'nda değil, ders müfredatında öğrenerek örnek alacak. Onun iyi ahlakıyla ahlaklanacak, güzel hasletlerini bünyesinde toplamaya çalışacak. İşte AK Parti olarak senelerce hayal edilen ama dışa vurulamayan birşeyi gerçekleştirdik. Allah bunu bize nasip etti ' diye konuştu.

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı