Diyarbakır’da Kutlu Doğum Mitingi

Diyarbakır ' da Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği 'Kutlu Doğum' mitingi Nevruz Parkında gerçekleşti. Bir çok ilden katılımların olduğu miting alanı doldu taştı. Mitingde konuşan Mustafa Göktaş, “Özellikle hükümet yetkilerine sesleniyorum, Muhammed'in sevdalılarının görüşü alınmadan atacağınız hiç bir adımda ilerleme kaydedemeyeceksiniz” dedi.
Müslüman Kardeşler Avrupa İran İskilipli Atıf Hoca Hükümet 

Salavatların getirildiği alanı dolduran kalabalığa Kürtçe konuşmalar yapıldı. BDP ' nin Newroz için hazırladığı platform bezlerle kapatıldı. Yüz binlerce kişinin katıldığı mitinge, Mısır ' dan Müslüman Kardeşler temsilcisi Muhammed Hapishy ' nin yanı sıra, Irak, İran, Suriye, Lübnan, ve Avrupa ' nın bir çok ülkesinde temsilci katıldı. Miting alanında Türk bayrağı asılmazken, İslam ' ı simgeleyen sadece La ilahe illah bayrakları bulundu. Kürtçe ve Türkçe ilahilerin okunduğu mitingde açılan afişler Hz. Muhammed ' e sevgilerini içeren yazılar yer aldı. Mitingde bir konuşma yapan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gökteş, çözüm sürecinde görüşlerinin almaları gerektiği vurguladı. Çözüm sürecine Peygamber Sevdalıları ' nın yer almadığı taktirde sürecin ilerleyemeyeceğini ifade etti.

Göktaş, Kemalizmin kaybettiğini belirterek, ' Bugün Şeyh Sait ve Saidi Nursi kazanmıştır” ifadelerini kullandı. Göktaş, ' Bu ülkenin taşı ve toprağına yazdığınız zırvaları alıp götürün artık. Puta tapışlarını, saygı duruşlarınızı, Allah aşkına alıp götürün. İstenmiyorsunuz, görmüyor musunuz. Peygamberle savaşanlar kaybetmişlerdir. Bunu itiraf edip, gereğini yerine getirsinler. Peygamber kazanmıştır, Peygamber sevdalıları kanmıştır. Bunun ilan edilmesi gerekir. Peygamber sevdalıları kazanmıştır, Şeyh Said, Bediuzaman, İskilipli Atıf Hoca kazanmıştır. Şapka giymedi diyen binlerce Müslüman kazanmıştır. Kemalizm kaybetmiştir. Bunu resmi kurumlar da kabul etsinler, hepiniz bittiniz, tükendiniz görmüyor musunuz. Özellikle Hükümet yetkilerine sesleniyorum, Muhammed'in sevdalılarının görüşü alınmadan atacağınız hiç bir adımda ilerleme kaydedemeyeceksiniz. Peygamber sevdalılarını, bu meydanları hesaba katmadan yapacağınız atacağınız bütün hesaplar geri dönecektir. Bütün açılımlarınız açıldığı gibi kapacaktır. Burayı hesaba almak zorundasınız. Peygamber sevdasını bu ülkenin her yerinde mutlaka görmelisiniz. Okullarınızı, derslerinizi, çarşılarınızı, meydanlarınızı bu sevdaya göre ayarlamak zorundasınız. Bu sevdanın önünde hiç kimse duramayacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardında, Hz. Muhammed ' in doğumu için dualar okunduktan sonra, mitingi olaysız bir şekilde sona erdi.
22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı