Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: Öğrenme Talebi Kadar Masum Talep Olamaz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ' Müslüman bir ülkede herhangi bir insanın isteğe bağlı olarak çağdaş okul ortamında İslam dininin en temel kaynağı olan Kur'an - ı Kerim'i hem yüzünden hem de anlamını öğrenme talebi kadar makul ve masum bir talep olamaz. ' dedi.
İslam Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Müslüman 


Görmez, yaygın din eğitimi sempozyumunda Kur'an - ı Kerim'in ve Peygamberimizin (SAV) hayatının seçmeli ders olması ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Din eğitiminin inanç özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Görmez, ' Bu tartışmanın bir tarafının Diyanet İşleri Başkanı değilim. Ben her iki tarafın da Diyanet İşleri Başkanıyım. Tartışmaları izliyorum. Doğrusu bu topraklarda hiçbir arkadaşımızın bu itirazını doğrudan Kur'an - ı Kerim'in kendisinin isteğe bağalı olarak öğretilmesine karşı olduğu anlamına gelmez. Müslüman bir ülkede herhangi bir insanın isteğe bağlı olarak çağdaş okul ortamında İslam dininin en temel kaynağı olan Kur'an - ı Kerim'i hem yüzünden hem de anlamını öğrenme talebi kadar makul ve masum bir talep olamaz. ' diye konuştu.

Mehmet Görmez Hakkında
1959 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk öğrenimini Nizip'te, orta öğrenimini Gaziantep İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 1983'te Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek öğrenime başladı. Bir yandan yüksek öğrenimini sürdürürken, diğer yandan önce Kırıkkale'de Kur'an kursu öğreticiliği, ardından Ankara'nın değişik semtlerinde imam-hatiplik ve vaizlik görevlerinde bulundu. 1987'de yüksek öğrenimini tamamlayıp Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakül...
devamı
30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı