Bursa'da Kutlu Doğum Haftası Coşkusu

Bursa'da Nilüfer İlçe Müdürlüğü Kutlu Doğum Haftası kapsamında Bursa Şeyh Edebali Camii'nde program düzenledi. Cami çıkışında her hafta olduğu gibi cemaate sıcak çorba ikram edildi.
Şeyh Edebali Kutlu Doğum Kutlu Doğum Haftası Diyanet İşleri Başkanlığı 


Merkez Nilüfer ilçesi Şeyh Edebali Camii'nde Nilüfer İlçe Müdürlüğü Kutlu Doğum Haftası kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Müftüsü İbrahim Duman'ın sabah namazından sonra verdiği vaaza yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, cami çıkışında karınlarını sıcak çorbayla doyurdu. En büyük arzularının Peygamber Efendimiz'in tesis ettiği kardeşlik ve karlik ruhunu en güzel şekilde yaşamak olduğunu dile getiren Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, dünyanın her zamankinden daha çok bu duygulara ihtiyacı olduğunu söyledi. Ayvaz, ' Kutlu doğum haftası ile birlikte dünyada huzura barışa mutluluğu vesile olmasını, akan kanın, yapılan zulümlerin durmasını arzuluyoruz. Müslümanların kalplerinde olan birlik ve beraberlik duygusunun gelişerek artmasını diliyorum ' dedi.

HER PAZAR SICAK ÇORBA İKRAMI

Şeyh Edebali Cami İmamı Mehmet Yazar, hayırsever vatandaşlar tarafından verilen ikramların geleneksel hale geldiğini söyledi. Yazar, ' Her pazar sabahları cemaatimizle birlikte çok güzel bir kaynaşma oluyor. Sohbetten sonra burada çorba ikramlarımız oluyor. Bu ikramları da hayır sever vatandaşlarımız karşılıyor. Nilüfer İlçe Müdürlüğü'nün Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin güzel bir katılımla camimizde ile başlaması bizleri çok mutlu etti ' dedi.

Sabah namazının ardından cemate vaaz veren Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Müftüsü İbrahim Duman'a Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz çiçek taktim etti.
16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı