AKADİM'den Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Antakya Kültürler Arası Diyalog Platformu (AKADİM) ve Antakya Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği kutlu programında büyük coşku yaşandı. 10 bin kişilik merkez ilçe stadyumunda yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı programda Üç Semavi Dinin temsilcileri de hazır bulundu.
Kutlu Doğum Hatay Valisi Ermeni Diyalog Hasan Akgöl 


Antakya Kültürlerarası Diyalog Derneği (AKADİM) ' in organize ettiği programda, Atatürk Stadyumu ' nda bir araya gelen yaklaşık 15 bin kişi, okunan dualara hep bir ağızdan eşlik etti.
Doğum programına Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, Hatay Müftü Vekili Cafer Erol, Ortodoks Kilisesinden Can Dellüller ve Dimitri Doğum, Protestan Kilisesi Yakup Chang Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları katıldı.

AKADİM Başkanı İsa Aydın, Kutlu Doğum programında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Antakya ' mızın ruhuna uygun bir şekilde sadece Müslümanlar değil diğer semavi dinlere mensup vatandaşlarımızda buradaki coşkuya eşlik ettiler. Zannediyorum bu insanımızın yüreğindeki Peygamber sevgisinin dışa yansımadır. İnsanımızın bu tür programlara susamış olduğunu görüyoruz. Programımıza Musevi, Ortodoks ve Ermeni cemaatinden Vakıf Başkanları Din adamları iştirak ettiler. Buda bizim için ayrı bir mutluluktur. Bu insanlar arasındaki sevgiyi, beraberliği, hoşgörü kültürünün artmasına vesile olmasından dolayı ayrıca mutluyuz. Bu tabloya önümüzdeki günlerde ve yıllarda çok ihtiyacımız olacaktır”.
Program havai fişek gösterileri ile son buldu.
27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı