Arsenal West Ham United: 5-1 Maçın Özeti (24.01.2013) Haberi

Arsenal West Ham United: 5-1 Maçın Özeti ve Golleri İzle... Arsenal sahasında West Ham United'ı 5-1 mağlup etti. İngiltere Premier Lig'in 19. haftasının ertelenen maçında Arsenal, sahasında West Ham United'ı ağırladı. Arsenal, evinde ağırladığı West Ham United'ı 5-1 gibi farklı skorla yenmeyi başardı.
İngiltere Uefa Şampiyonlar Ligi Barcelona Son Dizisi Everton 


İngiltere Premier Lig'in 19. haftasının ertelenen maçında Arsenal, sahasında West Ham United'ı ağırladı. Emirates Stadium'daki mücadeleyi Arsenal 5-1 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı. Arsenal'in gollerini 22'de Lukas Podolski, 47 ve 57'de Oliver Giroud, 53. dakikada Santi Cazorla ve 54'te Theo Walcott kaydetti. Konuk ekibin tek golü ise 18. dakikada Jack Collison'dan geldi.

İlk Yarı

Topa hakim olan taraf Arsenal iken West-Ham arka arkaya iki korner kazandı. İkincisinde ceza sahasına gelen topu Giroud uzaklaştırdı. Collison top yere düşmeden vurdu ve Szczesny'nin sağından durumu 0-1 yaptı.

19'uncu dakikada Sagna, sağ taraftan pasını Cazorla'ya verdi. Cazorla da Podolski'nin önüne bıraktı. Podolski'nin ceza sahası dışından vuruşu filelere gitti ve durum 1-1 oldu. Arsenal bu golden sonra daha atak oynamaya başladı. Son paslardaki yanlış tercihler ve baskı yemeden kaptırılan toplar gol getirmezken 41'inci dakikada Carlton Cole'un vuruşunda top kaleye giderken Vermaelen topu çizgiden çıkardı. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle kapandı.

Ve Muhteşem İkinci Yarı

İkinci yarı Arsenal baskısıyla başladı. Arka arkaya iki korner ve ikincisinde Walcott'un soldan kornerinde 47'nci dakikada Giroud ön direkte vurdu ve Arsenal'i 2-1 öne geçirdi.

53'üncü dakikada Wilshere-Podolski verkaçında Podolski pasını verdi. Son vuran Cazorla oldu ve skor 3-1 oldu. 54'üncü dakikada Maestro Wilshere, Podolski'yi gördü. Podolski'nin pasında Walcott dokundu ve durumu 4-1 yaptı. 57'inci dakikada yine Wilshere-Podolski verkaçından sonra topu alan Wilshere'in ortasına vuran Giroud durumu 5-1 yaptı.

Arsenal bu akşam bilhassa ikinci yarının başında oynadığı fevkalade futbolla 47-53-54-57'nci dakikalarda, 10 dakika içerisinde 4 gol kaydederek West-Ham'ı sürklase ederek maçı kazanmasını bildi. Maçın en talihsiz anı ikinci yarıda oyuna giren Daniel Potts'un Sagna ile çarpışmasından sonra uzun bir süre baygınlık geçirmesi oldu. Maç sonunda ambulansla hastaneye götürülen Potts'un yolda kendine geldiği haberi herkesi sevindirdi.

ARSENAL VE DÖRDÜNCÜLÜK

Geçen sezon futbol kariyerinin en verimli günlerini yaşayan Van Persie, takımı üçüncü yaptı desem pek yanlış olmaz. United'a gitti, üzerine koyarak devam ediyor. Bu sezon Arsenal'in hedefi üçüncülük değil dördüncülük. Yani bir eleme turu oynadıktan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek. Bunun gerçekleşmesi için rakipleri iki Manchester takımı değil. Üçüncülük ve dördüncülük Chelsea-Spurs-Everton-Arsenal ve Liverpool arasından çıkacak iki takım arasında olması bekleniyor. Bunun için de Arsenal'in 30 Aralık'taki Liverpool maçını muhakkak kazanması gerek.

Netice olarak bu akşamın özeti Arsenal ikinci yarıda çok iyi oynayıp, 10 dakikada rakibini çaresiz bırakarak üç puanı aldı.

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
24 Ocak 2013 Perşembe günü yayınlandı