Uyuşturucuya “Lolipop Şekeri” Süsü

Polis kameraları tarafından görüntülenen operasyonda, uyuşturuculara “lolipop şekeri” süsü verdikleri dikkat çekti.
Uyuşturucu Operasyonu Polis Kamerası İstanbul Polisi Narkotik Operasyonu 


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Güney Amerika 'dan temin ettiği ve uyuşturucuyu Vietnam 'a götüreceği belirlenen 1 uyuşturucu kuryesinin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 3 aylık çalışma sonucunda İstanbul Polisi Bakırköy 'de tespit ettiği bir adreste uyuşturucu kuryesine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bavul içinde 3 paket halinde 209 lolipop şekeri şeklinde zulalanmış 2 kilo 378 gram kokain ele geçirildi. Söz konusu olayla ilgili Tayland vatandaşı olan ve orada bir eğlence merkezinde şarkıcılık yapan uyuşturucu kuryesi Kornrawee Aeamsiri (48) gözaltına alındı.

Öte yandan, söz konusu şahsın Taylan 'da bir barda şarkıcılık yaparken Güney Amerikalı biriyle tanıştığı, ona aşık olduğu ve onunla Güney Amerika 'ya gittiği öğrenildi. Burada on gün kalan uyuşturucu kuryesi 2 çocuğu olduğunu ve burada kalamayacağını söylemesi üzerine sevgilisinin kendisine Vietnam 'da bir arkadaşı olduğunu ve oradan gitmesi halinde hem uçak biletlerini alacağı hem de kendisini serbest bırakacağını söylediği ifade edildi. Ayrıca uyuşturucu kuryesinin sevgilisinin, Kornrawee Aeamsiri 'ye giderken Vietnam 'da arkadaşı olduğunu ve hazırladığı 3 paket halinde içinde kokain zulalanmış şekerleri de götürmesini söylediği öğrenildi.

Üzerindeki sarı tişörtte İngilizce olarak “Hikayemi henüz bilmiyorsan beni yargılamaya hakkın yok ' yazan uyuşturucu kuryesi Kornrawee Aeamsir 'in sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.
8 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı