Shakira Mahalleliyi Maymun Etti

Denizli'de 3 gün önce kafesinden kaçan ve mahallelenin evine dadanan 'Shakira' isimli maymun güç bela yakalanırken, vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.Denizli'nin Muratdede Mahallesi'ndeki bir otoparkta yaşayan 2 yaşındaki Shakira isimli maymun önceki gün kafesinden kaçtı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Shakira, mahalledeki evlere dadanıp, özellikle mutfaklardaki marulları yemeye başlayınca vatandaşlar isyan noktasına geldi. Maymunun sahibi ve vatandaşlar 3 gündür yakalamak için yoğun çaba sarfettiği Shakira'yı yakalayamayınca Denizli Belediyesi ekiplerine haber verdi. 3 gün boyunca mahalleliyi canından bezdiren ve çatıdan çatıya kaçan Shakira'nın yakalanması için belediye ekipleri harekete geçti.
Shakira 


YAKALANMASINA ALKIŞ

İlk olarak maymunun görüldüğü son çatıdan itibaren aramalar başlatıldı. Shakira bir evin çatısında görülünce operasyon başlatıldı. Hayvanın hiç bir zarar görmeden yakalanması için titiz bir çalışma sürdürüldü ancak bu çok da kolay olmadı. Çatıdan çatıya atlayıp, ekipleri ve vatandaşları adeta çılgına çeviren Shakira, belediye ekiplerinin uyuşturcu iğnesi ile çatıda hareketsiz kaldı. Bir yandan uyuşturucunun etkisiyle yarı baygın hale gelen Shakira, bir yandan da yakalanmamak için çaba sarfetti. Kendisini almaya gelen bir vatandaşı gören Shakira, son bir hamle ile çatının altındaki soba borusunun üstüne kendisini attı ancak burada iyice güçten düşünce teslim olmak zorunda kaldı. Vatandaş maymunun kendisini ısırmaması için havlu ile hayvanı alıp aşağı indirince mahalleli de derin bir oh çekti. Bazı vatandaşlar Shakira'nın yakalanmasını alkışlarla karşılarken, sahibi maymunun yakalanmasına hem sevindi, hem de tepki gösterdi.

MARULLARI ÇALINANLARA MARUL ALACAĞIZ

Yakalanan Shakira yarı baygın vaziyette kafesine konulurken, 3 gündür mahalledeki evlere giren maymunu yakalamanın sevincini yaşadıklarını söyleyen Sabri Yayla, ' Biz burada oto yıkama servisinde çalışıyoruz. 3 gündür vatandaşların evine girip marullarını yiyordu. Çocuklar da korkuyordu. Yakaladığımız için mutluyuz. Biz bu hayvanı seviyoruz. 3 gündür ağaçlarda, çatılarda koşturuyordu. Evlerine girdiği vatandaşlarımızı mağdur etti. Marulları çalınan teyzelerin marullarını pazardan alacağız. Belediye ekiplerine teşekkür ederim ' dedi.

ARTIK SEVMİYORUM

Maymununa kavuşmanın sevincini yaşayan Mertol Orhan isimli genç ise verdiği tepki ile herkesi şaşkına çevirdi. Bundan sonra maymunun kaçmaması için her türlü önlemi alacaklarını söyleyen Mertol Orhan, ' Tasmasını takmak istiyorduk ancak taktırmıyordu. Çok tehlikeli bir hayvan aslında. Ama ben onu artık sevmiyorum. Kaçtığı için soğudum ondan. Bu hayvan arızalı. Onun bunun marulunu yiyor. Milletle bizi ters düşürüyor. Yaptığı yanlış. Mahalleli gelip bize şikayet ediyor. Biz maymun muyuz? Biz mi yedik marulları? ' dedi.
Daha sonra kafesine konulan Shakira isimli maymun, kendisine tasma takılmak isteyince yeniden huysuzlaştı. Uzun uğraşlara rağmen tasması takılamayan maymun, uyuşturucunun etkisini göstermesiyle kafesinin içinde uyudu.
28 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı