Recep Türk 55 Yıldır Nüfus Cüzdanı Alamadı

Uzunköprü ilçesine bağlı Kiremitçisalih köyünde ikamet eden Recep Türk, 1958 yılından bu yana nüfus cüzdanı alabilmek için mücadelesini sürdürüyor.
Doyran Yunanistan Sofulu Cevdet Yılmaz Sağlık Bakanı 


Uzunköprü ve Edirne'ye bir dizi incelemede bulunmak üzere ziyarette bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu kapsamda Uzunköprü Ticaret Borsasını da ziyaret etti. Bakanların ziyareti sırasında, 1958 yılında Yunanistan'ın Sofulu köyünden Türkiye'ye Meriç Nehri'nden kaçak olarak geçen ve o zamandan bu yana nüfus cüzdanı olmadığı için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olamayan Recep Türk (68), kendisi gibi yıllar önce Türkiye'ye iltica eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan yardım istedi.
Sofulu köyünden Doyran'a kaçak olarak geldiğini ve şu anda Uzunköprü ilçesi Kiremitçisalih köyünde oturduğunu belirten Türk, ' Yunanistan'dan kaçak olarak 1958'de Türkiye'ye geldim. Türkiye'ye geldiğimden beri nüfus cüzdanı alamadım. Geçici ikamet tezkeresiyle oturuyorum. Kendisi de benim gibi ülkeye kaçak olarak geldiği için, kimlik alabilmek için bakanımızdan yardım istedim ' dedi.
16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı