Parktaki Kavga Kameralarda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarafından parklara güvenlik amacıyla kurulan kameralar iki kişi arasındaki kavgayı saniye saniye kaydetti. Kamera İzleme Odası ' ndan parkları izleyen görevliler, kavga eden taraflara anında müdahale etti.
İzleme Odası Mehmet İhsan Kamera Büyükşehir Belediyesi 


Emirgan Korusu ' nda, parklarda yaşanan olumsuzlukları tespit etmek ve daha çabuk müdahale etmek için kurulan güvenlik kameraları iki kişi arasında yaşanan kavgayı görüntüledi. Parkta karşılaşan iki kişi bir anda kavgaya tutuştu. Boğuşma esnasında yere düşen şahsın üzerine çıkan diğer kişi yerdeki şahsı tokatlamaya başladı. Kavganın güvenlik kameraları tarafından görüntülenmesinin ardından görüntü merkezinden parkta bulunan güvenlik görevlilerine haber verildi. Kavga güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle son buldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ' nin sorumluluğunda bulunan parklara kurulan güvenlik kameralı sitemin tanıtımını yapan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek, İHA muhabirinin sorularını yanıtladığı sırada yaşanan kavga sitemin nasıl işlediğini de gözler önüne serdi.

Parklara getirilen yeni sistem ile ilgili açıklama yapan Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek, kameralar ile geniş bir alanda güvenliğin sağlandığını kaydetti. 5 bin hektar alanı takip ettiklerini aktaran Şimşek, “Alan geniş olduğu için kontrol altına almak için kameralı sisteme geçtik. Suça meyilli, uygunsuz davranışlarda bulunanlar güvenlik ve güvenlik kameralarını görüyorlar ve suça yönelik caydırıcı rol oynuyor. Parklara gelen çocuklarımız ailelerimiz kendimiz çok daha raht ediyor. Daha huzurlu ve güvenli ortam sağlanıyor. Kurulan sitem ile parka zarar veren kişilerde tespit ediliyor” dedi.

Öte yandan kamera sisteminin kurulduğunu duyan vatandaşlarda kurulan sisteme memnuniyetini dile getirdiler.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi tarafından olaylara anında müdahale etmek için parklar ve korulara konulan kamera sistemi ile 24 saat takip sağlanıyor. Kameraların görüntüleri hem bulundukları parklardaki güvenlik birimlerinden hem de Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı hizmet binasındaki Kamera İzleme ve Takip Odası ' ndan izleniyor ve olası bir aksaklığa anında müdahale ediliyor.
14 Haziran 2012 Perşembe günü yayınlandı