Mersin'de 'Çocuğunuzu Okuldan Alın' Provokasyonu

Mersin ' de, IŞİD protestolarını gerekçe göstererek ortalığı savaş alanına çeviren terör örgütü yandaşları, bu kez okulları hedef aldı. 'Olay çıkacağı' söylentisi üzerine okullara akın eden veliler, çocuklarını dersten alıp eve götürdü.
Mersin Öğrencilik Öğrenciler 


Mersin kent merkezinde 2 gündür devam eden sokak olayları, okul provokasyonuna dönüştü. Terör örgütü yandaşlarının korsan gösteriler sırasında zaman zaman okulları hedef alması, bazı odakları harekete geçirdi. Çevreye 'okullarda olay çıkacak' söylentisinin yayılması üzerine, kent merkezinde öğleden sonra bir çok okulda eğitim sekteye uğratılmaya çalışıldı. Söylentinin kulaktan kulağa hızla yayılmasıyla çok sayıda veli, okullara akın ederek çocuklarını derslerden alıp eve götürdü. Bir çoğu ise okul önünde önlem alan polislerin iknası ile geri döndü.

Merkez Akdeniz ilçesinde buluna Zeki Sabah İlkokulu'na gelen bazı veliler, “Bizi öğretmen olduğunu söyleyerek aradılar. 'Okullarda olay çıkacak, gelin çocuğunuzu alın' dediler. Biz de çocuklarımızın güvenliği için geldik. Korkuyoruz, endişeliyiz” dediler.

Söylenti üzerine tüm okullarda önlem alan polis ekipleri, anne babaların rahat olmalarını, bu tür dedikodu ve provokasyonları ciddiye almamaları konusunda uyardı.
8 Ekim 2014 Çarşamba günü yayınlandı