Karaman’da Yangın: Anne İle 3 Çocuğu Öldü

Karaman ' da 3 katlı bir binanın son katında çıkan yangında anne ile 3 çocuğu hayatını kaybetti.
Murat Koca Ev Yangını Mersin Devlet Hastanesi 


Yangın, saat 00.15 sıralarında Fatih Mahallesi Karaman-Mersin Çevre Yolu'nda bulunan bir binada çıktı.

Edinilen bilgiye göre, taksicilik yaparak geçimin sağlayan ev sahibi Mustafa Akbulut'un (36) işte olduğu sırada, evinden yükselen dumanları gören mahalle sakinleri itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, beton sulama kanalının itfaiye aracının bahçeye girişini engellemesi sebebiyle zor anlar yaşadı.

İş makinesi yardımıyla sulama kanalının yıkılmasının ardından bahçeye giren itfaiye söndürme çalışmalarına başladı. Polis ekipleri güvenlik önlemi amacıyla Karaman-Mersin Çevre Yolu'nun tek şeridini trafiğe kapatırken, evin ahşap döşeme ile kaplı olması, söndürme çalışması yapan itfaiyenin işin zorlaştırdı. Yoğun duman sebebiyle eve giremeyen itfaiye görevlileri, bir süre daha yangına dışarıdan müdahale etmek zorunda kaldı.

Yaklaşık 20 dakika sonra yanan evden çıkartılabilen ve yoğun dumandan etkilenen çocuklar Ayşe (10), Rabia (7) ve Osman Akbulut (4) ambulanslarla kaldırıldığı Karaman Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde hayatını kaybetti. Bir süre sonra yine yoğun duman nedeniyle hayatını kaybeden anne Elif Akbulut'un (37) cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaklaşık 2 saat içinde kontrol altına alınan yangının duyulması üzerine olay yerine gelen Karaman Valisi Murat Koca da, yangın söndürme çalışmaları ve durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

2 Ekim 2014 Perşembe günü yayınlandı