İstanbul Masaj Salonlarına Fuhuş Baskını

İstanbul polisinin masaj salonlarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonun kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde masaj salonlarına polisin baskını, hazırlıksız yakalanan müşteri ve çalışanlar yer alıyor.
Masaj Sosyal Güvenlik Sosyal Güvenlik Kurumu Emniyet Müdürlüğü 


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği polislerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Maliye yetkilileriyle birlikte gerçekleştirdiği masaj salonu operasyonunun detayları ortaya çıktı. Masaj salonlarında fuhuş yapıldığı ihbarları üzerine harekete geçen polis, Kadıköy Maltepe ve Avcılar'da yer alan 9 salonda fuhuş yapıldığını belirledi. Yapılan incelemede salonların 6 ay cezaevinde aynı suçtan yattıktan sonra tahliye edilen Hakan A. tarafından işletildiğini belirlendi. Ekipler aylar süren teknik ve fiziki takip ardından 4 gün önce operasyon düğmesine bastı. 40 adrese gerçekleştirilen eşzamanlı baskınlarda 11 ' i kadın 23 kişi gözaltına alındı. SGK ve Maliye ekiplerinin de katıldığı baskınlarda işyerlerine fişi kesmemek ve sigortasız işçi çalıştırmak suçlarından 100 bin liralık ceza kesildi.

Gözaltına alınan zanlıları sorgulayan polis, ilginç bilgilere de ulaştı. Polis çetenin el ilanı bastırarak sokaklarda dağıttığı ve müşterileri güven derecesine göre sınıflandırdığını belirledi. Güzel görünümlü kızları sekreter olarak kullanan çetenin, bazı kadınları da zorla çalıştırdığı ifade edildi. Çalışanlardan E.P. ' nin, Hakan A. ' nın kendisine tecavüz ederek zorla çalıştırdığın söylediği, S.Y. isimli kadın çalının ise zorla senet imzalattırılıp borçlandırıldığı iddia edildi.

Masaj salonlarına yapılan fuhuş baskını, polis kamerasınca da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde masaj salonlarına giren ekipler, müşteri ve çalışanları hazırlıksız şeklide yakalıyor. Görüntülerde salonlarda ele geçirilen malzemeler ve polisin aramaları da yer alıyor.



28 Eylül 2013 Cumartesi günü yayınlandı