İranlı Kadın Koca Şiddetinden Kaçtı Fuhuş Batağına Düştü

Adana polisinin bir masaj salonuna gerçekleştirdiği fuhuş operasyonunda yakalanan kadınlardan birinin, İran'daki baskıdan kurtulmak için geldiği Türkiye'de bir Türk ile evlendiği ancak şiddet gördüğü için ondan da kaçtıktan sonra fuhuş batağına düştüğü ortaya çıktı.
Esengül İran Endonezya Emniyet Müdürlüğü Suriye 


Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği'ne bir masaj salonunda fuhuş yapıldığı ihbarı geldi. Bunun üzerine ahlak polisi masaj salonunu takibe başladı. Yapılan takip sonucunda salona gelen erkekler sorgulandı. Yapılan sorulamada erkekler masajdan sonra istenildiği zaman kadınların fuhuş yaptığını söyledi. Bunun üzerine salona operasyon yapan polis, masaj salonu sahibi Esengül U. (35), salonda çalışan Suriye uyruklu Eymen İsmail (20) masaj yapan İran uyruklu Leila Hondalı (28) ve Endonezya uyruklu Poppiy Birillant (28) gözaltına alındı. Sorguda masaj salonu sahibi fuhuş yapılmadığını çalışanların sadece masaj yaptığını ileri sürdü. Ancak çalışan hiç kimsenin çalışma izni olmadığı ortaya çıktı. Endonezyalı kadın ise masaj salonu sahibinin kendisini memleketine gelerek kandırıp getirdiğini burada aylık 600 dolar para vereceğini masaj yapacağını söylediğini belirterek, ' Türkiye'ye geldik. 'Benim çalışma iznim yok' dedim ancak buranın sahibi halledeceğini söyledi. Ben çalışmaya başladım bir süre sonra erkekler isterse onlarla birlikte olmamı istedi. Ancak ben hiçbir zaman birlikte olmadım. O bana birlikte olmam için çok ısrar etti ancak ben birlikte olmadım ' dediği öğrenildi.

' İRANLI KADININ DRAMI '

Polis operasyonda bir de dramı ortaya çıkardı. İran uyruklu Leila Hondalı 1 yıl önce İran'da gördüğü baskıdan dolayı ailesiyle birlikte Türkiye'ye iltica ettiğini, Aksaray'da kampta kaldıklarını belirterek, ' Geldikten 6 ay sonra Mustafa isimli Türk ile evlendim. Ancak Mustafa bana sürekli şiddet uyguladığı için evden kaçtım. Mustafa beni Aksaray'da bulmaması için Adana'ya geldim. Adana'da da iş aramaya başladım. Bir masaj salonunda iş buldum. Burada masaj karşılığında aylık bin 100 lira maaşla çalışmaya anlaştım. Ancak masajın yanı sıra erkekler benimle birlikte olmak isteyince onlarla cinsel ilişkiye girdim. Bunun karşılığında da erkekler ne verirse o parayı aldım ' diye ifade verdi.

Zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Masaj salonu sahibi Esengül U. mahkeme tarafından ' fuhuşa yer temin etmek, izinsiz yabancı uyruklu vatandaş çalıştırmak ' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yabancı uyruklu iki kadın ve bir erkek ise sınır dışı edildi.
14 Ağustos 2014 Perşembe günü yayınlandı