Er Utku Kalı Tahliye Edildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve 52 vatandaşın ölümü sonrası askeri istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanarak tutuklanan 26 yaşındaki er Utku Kalı, tahliye edildi. Mahkeme ise ileri bir tarihe ertelendi.
Jandarma Ahmet İhsan Kalkavan Milletvekili Reyhanlı Hüseyin Aygün 


Hatay Reyhanlı'da meydana gelen bombalı saldırıların ardından belgelerin yayınlanmasından sonra soruşturma başlatan savcılık, Amasya Cezaevi ' nde görev yapan asker Jandarma Er Utku Kalı ' yı gözaltına aldı ve 170 gün önce çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Devletin gizli bilgilerini sızdırmakla suçlanan Utku Kalı'nın yargılanmasına, özel yetkili bölge mahkemesi olan Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Bugün saat 13.00 ' da başlayan mahkeme 8 saat sürdü. 8 Saat süren mahkemede aralarında asker ve komutan bulunan 9 tanık dinlendi. Mahkeme heyeti tanıkları dinmesinin ardından er Utku Kalı ' yı tutuksuz yargılamak üzere tahliye ederken, mahkemeyi ileri bir tarihe erteledi.

Tahliye kararı sonrası duruşmayı takip eden CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milletvekili Aygün, “Adalet yerini buldu. İyi oldu. Çünkü çok hastayı ve hasta olduğuna dair 3 adet raporu vardı. Gecikmeli de olsa adaletin tehsis edilmesi, ailesine teslim edilmesi ve topluma kavuşması çok iyi oldu mutluyuz” dedi.

Duruşmayı ayrıca CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Utku Kalı'nın babası Mahmut ve annesi Gönül Kalı da takip etti.
12 Kasım 2013 Salı günü yayınlandı